Κόσμος

Μακρόν σε Μέι: Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν να σε βοηθήσω κατά της τρομοκρατίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να την βοηθήσει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, κατά την διάρκεια διμερούς συνάντησης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 7 (G7) στην Ταορμίνα της Σικελίας.

«Βρισκόμαστε εδώ για να συνεργασθούμε και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε αυτήν την ευρωπαϊκή μας συνεργασία, ώστε να είμαστε αποτελεσματικότεροι σε διμερές επίπεδο κατά της τρομοκρατίας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής.

Καθισμένοι μπροστά στην γαλλική και την βρετανική σημαία, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τερέζα Μέι, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, είχαν στην Ταορμίνα την πρώτη τους επίσημη διμερή τους συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Γαλλίας στις 14 Μαΐου.

«Την εβδομάδα αυτή γνωρίσαμε μία από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις» και η Γαλλία γνωρίζει τι είναι να δέχεσαι τρομοκρατικές επιθέσεις. Αυτά τα γεγονότα δείχνουν για ποιον λόγο είναι τόσο σημαντικό να εργασθούμε μαζί για να νικήσουμε την τρομοκρατία», είπε η Τερέζα Μέι.

Κατά την συνάντησή τους που διήρκεσε μία ώρα και έγινε στα αγγλικά, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στην βρετανίδα πρωθυπουργό ότι προτίθεται «να ζητήσει από τις εταιρείες του Ιντερνετ, που έχουν μερίδιο της ευθύνης, κυρίως ως προς την διασπορά της τζιχαντιστικής προπαγάνδας, να συμμετάσχουν στην μάχη», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν πληροφόρησε επίσης την Τερέζα Μέι ότι η «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ενωμένη στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσουν να διατηρούν στενές σχέσεις σε όλους τους τομείς της συνεργασίας στον οικονομικό, διπλωματικό τομέα και στον τομέα της ασφάλειας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Πολεμική νύχτα για Ινδία και Πακιστάν: Το Νέο Δελχί έστειλε πυραύλους στο Κασμίρ – «Απάντησαν» με αντίποινα
Η Ινδία χτύπησε σε έξι τοποθεσίες στο Πακιστάν που απάντησε με πυρά πυροβολικού - Οκτώ Πακιστανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι 35 έχουν τραυματιστεί από τα ινδικά πλήγματα, σύμφωνα με τον νέο επίσημο απολογισμό
Η Ινδία επιτέθηκε στο Πακιστάβ 3
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο