Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μάνα διασώζεται αλλά χάνει το 6 μηνών μωράκι της! Το σπαρακτικό βίντεο που “στοιχειώνει”

μετανάστες

Είκοσι ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης όταν ναυάγησε πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες, λίγες ώρες αφού άλλοι 74 άνθρωποι πνίγηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Μια από αυτές τις ζωές που χάθηκαν ήταν και αυτή του μόλις 6 μηνών Joseph. Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτυου δείχνει την μητέρα του Joseph τη στιγμή που διασώζεται, και αμέσως φωνάζει πως έχασε το μωρό της.

Οι εικόνες απλά ανατριχιάζουν και στοιχειώνουν όποιον τις δει.

Το μωράκι αρχικά διασώθηκε, όμως μετά από λίγο υπέκυψε.

“Παρά τις τεράστιες προσπάθειες της ιατρικής μας ομάδας, ένα μωρό 6 μηνών μόλις πέθανε. Ζητήσαμε άμεση μετακίνηση για εκείνον και άλλους που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφερε. Πόσος πόνος και θλίψη!” έγραψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Επίσης οι ομάδες των MSF στην πόλη Σορμάν βοήθησαν άλλες τρεις γυναίκες, τις μοναδικές επιζήσασες από ένα ναυάγιο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι.

“Διασώθηκαν από ντόπιους ψαράδες, ήταν σε κατάσταση σοκ και τρομαγμένες, είδαν τους αγαπημένους τους να χάνονται στα κύματα, να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους”.

74 νεκροί σε ένα ναυάγιο

Λίγο νωρίτερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 74 άνθρωποι πνίγηκαν στα ανοικτά της Χούμα, μιας παράκτιας πόλης στη Λιβύη, περίπου 180 χιλιόμετρα ανατολικά της Σορμάν. Τους 46 επιζώντες μετέφεραν στη στεριά ψαράδες και το λιβυκό λιμενικό.

Από τις αρχές του έτους έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο τουλάχιστον 900 άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη, ορισμένες φορές επειδή καθυστέρησε να φτάσει βοήθεια ενώ κινδύνευαν.

Πάνω από 11.000 στάλθηκαν πίσω στη Λιβύη όπου “διατρέχουν τον κίνδυνο να εκτεθούν σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε κακομεταχείριση (…) σε εμπόριο (ανθρώπων) ή να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης”, κατήγγειλε ο ΔΟΜ. Ο ΔΟΜ και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες επιμένουν ότι η Λιβύη δεν θα πρέπει να θεωρείται ασφαλής χώρα και ότι οι μετανάστες που διασώζονται ή τους σταματούν στη θάλασσα δεν θα πρέπει να επιστρέφουν εκεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις