Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μαντάγια: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού, πεθαίνουν από την πείνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτό από CNN
Φωτό από CNN

Το ρεπορτάζ του CNN στην μαντάγια της Συρίας είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό. Άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, παίρνουν βοήθεια με λίγο φαγητό κάποιες μέρες, ενώ μικρά παιδιά αναγκάζονται να τρώνε φύλλα δέντρων (!) και φυσικά αρρωσταίνουν.

Πόση οργή μπορεί να χωρά για το ανθρώπινο είδος μέσα σε μόλις 109 δευτερόλεπτα; Τόση που δεν μπορεί να μετρηθεί, ειδικά στην περίπτωση αυτού του ρεπορτάζ από το CNN. Γυρίστηκε χθες, 25 ιανουαρίου 2016,  στην Μαντάγια της Συρίας, εκεί όπου η φρίκη του πολέμου μαίνεται, οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, έρμαια μάλιστα της χιονοθύελλας που χτυπά την πόλη τις τελευταίες ημέρες. Με λίγα λόγια στο έλεος του Θεού.

Πεθαίνουν από την πείνα!

“Με την έλλειψη φαγητού και φαρμάκων, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό. Όπως βλέπετε, μια χιονοθύελλα χτυπάει την περιοχή εδώ, είναι παγωμένα”, λέει ένας ντόπιος που συνοδεύει την αποστολή του CNN στην πόλη.

Ο ίδιος στην συνέχεια τονίζει: “Έλαβα μία κλήση πριν λίγα λεπτά πως μία γυναίκα από την Μαντάγια, που την έλεγαν Άννε, πέθανε σήμερα από λιμοκτονία”, οδηγώντας τον ρεπόρτερ προς το ιατρικό κέντρο της πόλης, η οποία πραγματικά θυμίζει έρημο τοπίο.

Το ιατρικό κέντρο το οποίο επισκέπτονται στην συνέχεια είναι υπόγειο και έχει την ίδια εικόνα με την πόλη: Με μία λέξη ρημαγμένο. Ο γιατρός τους είπε πως η γυναίκα αυτή πέθανε σε λιγότερο από μία ώρα από όταν μεταφέρθηκε εκεί, λόγω ασιτίας… “Η γυναίκα υπέφερε. Έκαναν ό, τι ήταν δυνατόν και ό, τι μπορούσαν, αλλά ο θάνατος ήταν τόσο κοντά“, λέει ο άνδρας.

Στην συνέχεια το ρεπορτάζ δείχνει εικόνες από ένα ακόμη καταφύγιο, με τον άνδρα να λέει πως “σήμερα έχουμε κάτι να φάμε, γιατί η ομάδα βοήθειας μας έφερε λίγο φαγητό. Αν δεν φέρουν φαγητό για τους ανθρώπους, τότε οι άνθρωποι θα πεθάνουν από την πείνα“.

Οι εικόνες από τα καταφύγια είναι “γροθιά στο στομάχι”. Το ρεπορτάζ καταλήγει δείχνοντας ένα μικρό αγόρι, σκεπασμένο με κουβέρτες, το οποίο έφαγε 3 φύλλα δέντρου και αρρώστησε… Ο άνδρας κάνει έκκληση για βοήθεια στα Ηνωμένα Έθνη, λέγοντας πως το παιδάκι πρέπει άμεσα να δεχτεί ιατρική βοήθεια…

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ…

Πηγή: edition.cnn.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε