Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μαντλίν Μακάν: Σε εξέλιξη έρευνες στην Πορτογαλία σε τεχνητή λίμνη όπου κατασκήνωνε ο ύποπτος – Δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας

Μαντλίν Μακάν: Σε εξέλιξη έρευνες στην Πορτογαλία σε τεχνητή λίμνη όπου κατασκήνωνε ο ύποπτος – Δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας
Reuters

Σε εξέλιξη οι έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία για την πολύκροτη υπόθεση της μικρής Μαντλίν Μακάν. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εντοπισμού της σορού της νεαρής Βρετανίδας, από το σημείο όπου εξαφανίστηκε το 2007 ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Από το πρωί της Τρίτης, 23 Μαΐου, στελέχη των αστυνομικών δυνάμεων της Πορτογαλίας «χτενίζουν» τεχνητή λίμνη στο φράγμα Αράντε, το οποίο βρίσκεται 31 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο από το οποίο είχε εξαφανιστεί πριν από 16 χρόνια η σχεδόν τετράχρονη τότε Μαντλίν Μακάν.

μικρή Μαντλίν

Στην περιοχή επιχειρούν δύτες, αν και θα ερευνηθεί και η γύρω περιοχή κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών, στο πλαίσιο των ερευνών του Βερολίνου για τον ρόλο του κρατούμενου για άλλη υπόθεση, Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Πρόκειται για τον βασικό ύποπτο για την απαγωγή και – κατά τις γερμανικές αρχές – τον πιθανότατο θάνατο της Μαντλίν Μακάν, κατά του οποίου, όμως, δεν έχουν στοιχειοθετηθεί κατηγορίες. Οι έρευνες τον τοποθετούν – παρόλα αυτά – το βράδυ της εξαφάνισης στην Πράια ντα Λουζ, το πορτογαλικό θέρετρο στο οποίο η μικρή κοιμόταν, ενώ οι γονείς της βρίσκονταν σε εστιατόριο 100 μέτρα μακριά.

Ο Μπρίκνερ σύχναζε στην περιοχή του φράγματος, αποκαλώντας μάλιστα την τοποθεσία «παράδεισο».

Ο γνωστός ως «Κρίστιαν Μπ.» κρατείται στη Γερμανία για τον βιασμό 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή της Πορτογαλίας. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για κακοποίηση ανηλίκου και εμπορία ναρκωτικών, αλλά αρνείται εμπλοκή στην εξασφάλιση της μικρής Μαντλίν.

Στη λίμνη του φράγματος είχαν πραγματοποιηθεί έρευνες και το 2008, κατόπιν ενημέρωσης που είχε Πορτογάλος δικηγόρος από επαφές στον υπόκοσμο της περιοχής ότι εκεί θα βρισκόταν η σορός του κοριτσιού. Οι έρευνες δεν είχαν αποδώσει καρπούς, με την ορατότητα στον βυθό να είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Τις σημερινές (σ.σ. 23.05.2023) έρευνες παρακολουθεί από κοντά και κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας.

φωτογραφίες: Reuters 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις