Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαντλίν ΜακΚάν: Νέα τροπή στις έρευνες για την εξαφάνισή της – Οι Αρχές έλαβαν «σημαντική πληροφορία»

Μαντλίν ΜακΚάν: Νέα τροπή στις έρευνες για την εξαφάνισή της – Οι Αρχές έλαβαν «σημαντική πληροφορία»
Φωτογραφία Reuters

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Αράντε της Πορτογαλίας, καθώς οι Αρχές κάνουν λόγο για «σημαντική πληροφορία» που έλαβαν από έναν «πολύ αξιόπιστο Γερμανό πληροφοριοδότη».

Από χθες Τετάρτη (23.5.2023) στελέχη της πορτογαλικής, της γερμανικής και της βρετανικής αστυνομίας έχουν ξεκινήσει εκ νέου έρευνες στην τεχνητή λίμνη του φράγματος Αράντε της Πορτογαλίας για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, καθώς βρήκαν φωτογραφίες του κύριου υπόπτου από όταν έκανε κατασκήνωση στο σημείο.

Τώρα, σύμφωνα με τη DailyMail, οι Αρχές αμόλησαν ξανά τους αστυνομικούς σκύλους και άρχισαν να κόβουν δέντρα και κλαδιά για να τα αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι έρευνες ενισχύθηκαν μετά τη νέα πληροφορία που έλαβαν οι Αρχές.

Από την ώρα που ξεκίνησε σήμερα η 2η ημέρα των ερευνών είχε γίνει γνωστό ότι οι Αρχές ψάχνουν τις ροζ πιτζάμες της Μαντλίν ΜακΚάν ή κομμάτια από ρούχα ή κουρέλια τα οποία θα μπορούσαν να αναλύσουν και να διαπιστώσουν αν πρόκειται για τα ρούχα που φόραγε η 4χρονη – τότε – κοπέλα όταν εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν είναι ένας 45χρονος Γερμανός, ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα. Μάλιστα, είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τον θάνατο μιας 72χρονης στο ίδιο θέρετρο από το οποίο εξαφανίστηκε το 4χρονο κορίτσι.

Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στο σπίτι του απεικονίζουν τον ίδιο τον Κρίστιαν Μπρούκνερ στην τεχνητή λίμνη, την περίοδο που επισκεπτόταν συχνά το σημείο εκείνο για κατασκήνωση. Αυτά τα ντοκουμέντα πυροδότησαν εκ νέου τις έρευνες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από παλαιότερες έρευνες, είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητό του να κινείται στην περιοχή, την περίοδο της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν.

Χθες, οι Αρχές έκαναν εκσκαφές και έψαξαν μεγάλο μέρος της τεχνητής λίμνης. Μάλιστα, μάζεψαν πολλές σακούλες με στοιχεία από τις εσκαφές, οι οποίες οδηγήθηκαν στα εργαστήρια. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενό τους.

Ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR ότι «υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε» ότι μπορούν να βρεθούν αδιάσειστα στοιχεία στο σημείο. «Δεν ενεργούμε βάσει πληροφοριών που πήραμε από τον κατηγορούμενο», εξήγησε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε:

«Όμως, μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν ξεκινήσαμε τυχαία τις νέες έρευνες στην Πορτογαλία. Προφανώς έχουμε έναν καλό λόγο για να το κάνουμε αυτό».

Με πληροφορίες από DailyMail / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις