Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαντλίν ΜακΚαν: Σχέδιο απαγωγής και υιοθεσίας παιδιού καταστρώθηκε μια εβδομάδα πριν την εξαφάνισή της

Μαντλίν ΜακΚαν: Σχέδιο απαγωγής και υιοθεσίας παιδιού καταστρώθηκε μια εβδομάδα πριν την εξαφάνισή της
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα τροπή στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν, η οποία πριν από 17 χρόνια εξαφανίστηκε από πορτογαλικό θέρετρο.

Σύμφωνα με το Sky News ο Βρετανός Ken Ralphs αποκάλυψε πως ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Β. (τον οποίο υποπτεύονται για την αρπαγή αλλά ο ίδιος το αρνείται), μία εβδομάδα πριν την εξαφάνιση του κοριτσιού προσπάθησε να στρατολογήσει έναν κοινό τους φίλο για να τον βοηθήσει να απαγάγει ένα παιδί και να το πουλήσει σε ένα άτεκνο ζευγάρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, ο Γερμανός έκανε την προσφορά στον συγκεκριμένο άνδρα, καθώς ήταν άφραγκος και ζούσε σε σκηνή.

Ο 59χρονος Ralphs έμαθε για την απαγωγή όταν ο κοινός γνωστός τους ξέσπασε σε κλάματα ενώ τρώγανε.

«Καθόμασταν γύρω από τη φωτιά ένα βράδυ, είχαμε πιει μερικές μπύρες και τις πρώτες πρωινές ώρες ο φίλος μου άρχισε να κλαίει.Τον ρώτησα τι συμβαίνει και, τελικά, μου εξομολογήθηκε ότι πήγε να εμπλακεί με τον Κρίστιαν για να κλέψει ένα παιδί από την Praia da Luz από μια πλούσια οικογένεια».

Του αποκάλυψε ακόμα πως δεν ήθελε να πάρει λύτρα για την απαγωγή, αλλά να δώσει το παιδί σε έναν πελάτη του, ο οποίος θα το πουλούσε σε ένα ζευγάρι.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Ralphs επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και έμαθε από τις ειδήσεις πως η Μαντλίν, είχε εξαφανιστεί από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα διακοπών της οικογένειας.

Αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ανέφερε όσα γνώριζε, ενώ έδωσε και έναν μυστικό χάρτη για το πώς θα έφθαναν στο δάσος. Επιστρέφοντας στο Αλγκάρβε πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και επανέλαβε την ιστορία του, αλλά οι Πορτογάλοι ντετέκτιβ υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό.

Διαπίστωσε ότι ο φίλος του είχε εξαφανιστεί, η σκηνή του είχε καεί και δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Κρίστιαν Β. Δεν ξαναείδε ποτέ κανέναν από τους δύο.

Ο Ραλφς πρόσθεσε: «Η τοπική αστυνομία με ρώτησε, “έχετε κάνει την κατάθεσή σας στη βρετανική αστυνομία”. Είπα, “ναι” και μου είπαν, “καλά, μην ανησυχείτε, πηγαίνετε σπίτι σας. Αν χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σου, θα το κάνουν”». 

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του

Το 2020, όταν ο Κρίστιαν Β. αναγνωρίστηκε δημοσίως ως ο ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο Ραλφς τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες των μέσων ενημέρωσης και επικοινώνησε και πάλι με την αστυνομία. Ο Ραλφς μίλησε και σε Πορτογάλους ντετέκτιβ, αν και ακόμα δεν γνωρίζει τι ρόλο έπαιξαν τα στοιχεία του στην έρευνα.

Ο Κρίστιαν Β., ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί πλήρως βάσει της γερμανικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εξακολουθεί να είναι ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, αλλά δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο ίδιος οποιαδήποτε ανάμειξη.

Εκτίει ποινή 7 ετών σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας, ένα έγκλημα που διέπραξε στην Praia da Luz το 2005.

Ο Ralphs είπε ότι γνώριζε τον Κρίστιαν τους μήνες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν επειδή και οι δύο συνήθιζαν να σταθμεύουν τα τροχόσπιτά τους στην παραλία Barranco, στο τέλος μιας μακράς, βραχώδους διαδρομής.

Όπως αναφέρει είπε στον φίλο του να μην εμπλακεί στην πλεκτάνη και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά όταν επέστρεφε από ένα ταξίδι που επρόκειτο να κάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Του είπα ότι δεν μπορείς να εμπλακείς σε απαγωγή ενός ατόμου για λύτρα, αυτό είναι γελοίο, τότε μου εξήγησε – “δεν είναι έτσι”. Ο Κρίστιαν έχει ένα ζευγάρι Γερμανών που δεν μπορεί να κάνει παιδιά».

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Ralphs επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και έμαθε από τις ειδήσεις πως η Μαντλίν, είχε εξαφανιστεί από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα διακοπών της οικογένειας.

Ο Ραλφς είχε επαφή με τους ντετέκτιβ της Scotland Yard και στα τέλη του περασμένου έτους έστειλε λεπτομερή κατάθεση στον Γερμανό εισαγγελέα που τώρα ηγείται της έρευνας για τη Μαντλίν.

Ο εισαγγελέας, Hans Christian Wolters, δήλωσε στο Sky News ότι είχε διαβιβάσει τη δήλωση στους Γερμανούς ερευνητές.

Πληροφορίες από Skynews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις