Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μαντλίν ΜακΚάν: Βρέθηκε στοιχείο για την εξαφάνιση της 4χρονης – Οι νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση

Μαντλίν ΜακΚάν: Βρέθηκε στοιχείο για την εξαφάνιση της 4χρονης – Οι νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση

Ένα νέο σημαντικό στοιχείο που βρέθηκε στις έρευνες που έκαναν οι αρχές στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας ίσως ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΚακΚάν, ενώ οι αρχές ψάχνουν να βρουν άλλα δυο σημαντικά στοιχεία, ένα όπλο και μια βιντεοκάμερα, που ίσως βοηθήσουν στην λύση του μεγάλου γρίφου.

Ολοκληρώθηκαν χθες (25.5.2023) οι έρευνες στην Πορτογαλία από τις οποίες οι αρχές και οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν περιμένουν μήπως λυθεί επιτέλους το μυστήριο της εξαφάνισης του μικρού παιδιού, που χάθηκε στα 4 της χρόνια στις 3 Μαΐου 2007 από ξενοδοχείο στην Πράια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε όπου έκανε διακοπές η οικογένεια του.

Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το στοιχείο που βρέθηκε. Λένε πάντως, ότι το στοιχείο αυτό, αλλά και κάποια άλλα ευρήματα (όπως δείγματα από χώμα) έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις DNA σε ένα εργαστήριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας όπου εδρεύει η ερευνητική ομάδα BKA.

Θα χρειαστούν μήνες

Βέβαια οι αρχές λένε ότι θα χρειαστούν μήνες μέχρι να φανεί αν θα υπάρξουν επίσημα ποια στοιχεία που θα αποδεικνύουν τι έγινε η Μαντλίν ΜακΚάν κι αν τελικά βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του Γερμανού παιδόφιλου και βιαστή, Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος.

Η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha ανέφερε ότι βρέθηκε μια «σχετική ένδειξη» που οδήγησε την αστυνομία να επικεντρώσει τις έρευνές της σε μια συγκεκριμένη περιοχή του απομονωμένου σημείου.

Αρκετά στοιχεία εντοπίστηκαν στα σημεία των ερευνών και μάλιστα η εφημερίδα ανέφερε ότι περιλαμβάνουν ένα λουράκι από σουτιέν, κομμάτια ρούχων και πλαστικά αντικείμενα, τα οποία μπορεί να είναι, αλλά μπορεί και όχι, ανέφερε το δημοσίευμα.

 

Η βιντεοκάμερα και το όπλο

Η Daily Mail ανέφερε ότι οι αρχές ψάχνουν ακόμα δυο βασικά αντικείμενα, που ίσως δέσουν την υπόθεση. Πρόκειται για ένα όπλο και μια βιντεοκάμερα που είχαν κλαπεί από το σπίτι που έμενε στην Πορτογαλία ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, Κρίστιαν Μπρούκνερ.

Την κλοπή είχαν κάνει δυο άλλοτε φίλοι του Γερμανού, οι Seyferth και Busching που αργότερα είχαν… σκοτωθεί μαζί του και αποφάσισαν να τον ληστέψουν.

Το σενάριο αυτό αναφέρει ότι οι δυο κλέφτες πήραν ένα όπλο και μια βιντεοκάμερα από το σπίτι του Κρίστιαν Μπρούκνερ, τα οποία όμως, πέταξαν αργότερα στο φράγμα Αράντε όταν έμαθαν για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν.

Η βιντεοκάμερα ίσως λύσει το μυστήριο, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Γερμανός είχε την αποτρόπαια συνήθεια να βιντεοσκοπεί βιασμούς και κακοποιήσεις που έκανε και ίσως στο βίντεο υπάρχουν εικόνες και με την Μαντλίν ΜακΚάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις