Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μαρία Λαζαρέβα στο newsit.gr: «Θα νικήσουμε! Πολλοί Έλληνες της Αρμενίας στο πλευρό μας»

Μαρία Λαζαρέβα στο newsit.gr: «Θα νικήσουμε! Πολλοί Έλληνες της Αρμενίας στο πλευρό μας»

Σίγουρη για τη νίκη της Αρμενίας κατά του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας δηλώνει στο newsit.gr η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας Μαρία Λαζαρέβα με καταγωγή από τον Πόντο, η οποία από τα ξημερώματα της Κυριακής που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δίνει αγώνα στο Ερεβάν μαζί με άλλες γυναίκες για να συγκεντρωθούν φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα για την πρώτη γραμμή του αγώνα.

Όπως εξηγεί εκτός από Ναγκόρνο Καραμπάχ οι εχθροπραξίες έχουν μεταφερθεί και στα χωριά της περιοχής Βαρντενίς που βρίσκονται στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν.

Click4More Ταξίδι Δένδια στην Αρμενία – Πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Προειδοποίηση στην Τουρκία

«Όπως διαβάζετε στις ειδήσεις οι εχθροπραξίες γίνονται όχι μόνο στον Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Χθες βομβάρδισαν τα χωριά της περιοχής Βαρντενίς, η οποία βρίσκεται στην Αρμενία. Πολλοί εθελοντές πάνε στα σύνορα και στην πρώτη γραμμή, με σκοπό να πολεμήσουν. Αρχικά είχαν καλέσει τους άνδρες από 18 μέχρι 55 ετών, όμως ως εθελοντές έχουν πάει και μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν στρατιωτική εμπειρία και θέληση».

Φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα 

«Από την Κυριακή εδώ στην πρωτεύουσα της Αρμενίας συγκεντρώνουμε φάρμακα, ρούχα και τρόφιμα για να τα στείλουμε στα σύνορα. Είμαστε αισιόδοξοι και ενθουσιασμένοι πως θα καταφέρουμε να νικήσουμε, άσχετα αν στον πόλεμο μπήκε μετά το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία. Στο στρατό του Αζερμπαϊτζάν συμμετέχουν και στρατιώτες από την Συρία και από το Πακιστάν. Εμείς πολεμάμε μόνοι μας μόνο Αρμένιοι με τις εθνικές μειονότητες. Πολλοί Έλληνες της Αρμενίας συμμετέχουν στον πόλεμο με τον στρατό, αλλά και ως εθελοντές. Εμπιστευόμαστε τον δυνατό στρατό μας, αλλά και το ηρωικό μας πνεύμα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά», λέει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις