Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαρία Ζαχάροβα για Ουκρανία: Η Δύση ντροπιάστηκε χωρίς να πέσει πυροβολισμός

Μαρία Ζαχάροβα για Ουκρανία: Η Δύση ντροπιάστηκε χωρίς να πέσει πυροβολισμός

Άκρως καυστική η ανάρτηση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για τη Δύση, την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν τα ρωσικά στρατεύματα να αποχωρούν από τα σύνορα. Η Δύση ντροπιάστηκε, έγραψε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Η 15η Φεβρουαρίου θα γραφτεί στην ιστορία ως η μέρα της αποτυχίας της πολεμικής προπαγάνδας της Δύσης. Ντροπιασμένοι και κατεστραμμένοι χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός» έγραψε η Μαρία Ζαχάροβα στη σελίδα της στο Facebook και ενώ η κρίση στην Ουκρανία, μαίνεται.

 

Η ανάρτηση της Ζαχάροβα έρχεται την ώρα που τα στρατεύματα της Ρωσίας που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα, αρχίζουν να αποσύρονται. Και λίγες ώρες μετά το δραματικό διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως τον ενημέρωσαν ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει αύριο, Τετάρτη (16.02.2022).

Η Ρωσία είχε συγκεντρώσει από τον Δεκέμβριο περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Ουκρανία, κάτι που δημιούργησε παγκόσμια κρίση και φόβους στο Κίεβο για το ενδεχόμενο εισβολής. Η Μόσχα διαψεύδει ότι θέλει να εισβάλει, αλλά ζητεί εγγυήσεις για την ασφάλειά της και δεσμεύσεις πως η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ, κάτι που οι Δυτικοί απορρίπτουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις