Κόσμος

Μαρίκα Κασιμάτη: Κέρδισε τον Μπέπε Γκρίλο – Θα είναι υποψήφια δήμαρχος Γένοβας

Το δικαστήριο της Γένοβας, με δικαστική του απόφαση, όρισε ότι η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Γεωγραφίας Μαρίκα Κασιμάτη πρέπει να συμπεριληφθεί και πάλι, με το ψηφοδέλτιό της, στους υποψήφιους των δημοτικών εκλογών της Γένοβας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Κασιμάτη ήταν η αρχική υποψήφια που είχαν επιλέξει, μέσω διαδικτύου, οι εγγεγραμμένοι στο κίνημα Πέντε Αστέρων. Όμως ο ιδρυτής του κινήματος, ο Μπέπε Γκρίλο, στα μέσα Μαρτίου είχε κρίνει άκυρη την επιλογή της από την βάση των εγγεγραμμένων, με την αιτιολογία ότι η 53χρονη αυτή καθηγήτρια είχε παραβεί κανόνες και αρχές που εμπνέουν την πολιτική του κίνηση.

Η Μαρίκα Κασιμάτη προσέφυγε στην δικαιοσύνη η οποία -αν δεν υπάρξουν άλλες ενστάσεις και εκπλήξεις- έκανε δεκτό το αίτημά της ότι πρέπει να πάρει μέρος στην κούρσα για την εκλογή του νέου δημάρχου, σε δυο μήνες. “Ο Γκρίλο δεν μπορεί να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών”, υπογράμμισαν οι δικαστές. Όπως τονίζει όμως ο ιταλικός Τύπος, τώρα η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

Από την μία ο νέος υποψήφιος δήμαρχος που είχε υποδείξει ο Γκρίλο, ο Λούκα Πιροντίνι, μετά την δικαστική αυτή απόφαση πρέπει να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα. Από την άλλη, όμως, η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια και υποψήφια δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το σύμβολο του κινήματος Πέντε Αστέρων, το οποίο έχει κατοχυρωθεί νομικά από τον ίδιο τον Γκρίλο.

“Πρέπει να εμπιστευθείτε τις αποφάσεις μου”, είχε πει ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός σε πολλά μέλη του κινήματός του, τα οποία είχαν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τον αρχικό αποκλεισμό της υποψήφιας δημάρχου. Μέχρι αυτή την στιγμή πάντως, η μόνη «κατηγορία» που φαίνεται να προκύπτει σε βάρος της είναι ότι έκανε «like» στο Facebook σε αναρτήσεις μελών και ιθυνόντων του κινήματος που στη συνέχεια διαγράφτηκαν από τους «πεντάστερους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ανεξήγητες οι επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι έστειλε προσφορές στην Ουκρανία και τη Ρωσία για να σταματήσουν τις επιθέσεις, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο πλοία τουρκικής ιδιοκτησίας και στοίχισαν τη ζωή σε πολίτες της
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Στα όριά του το πλήρωμα του «USS Abraham Lincoln» στην αποστολή των 286 ημερών - 8 απόπειρες αυτοκτονίας και καταγγελίες για ελλείψεις τροφίμων
Το αεροπλανοφόρο «έδεσε» μετά από 286 ημέρες που βρισκόταν στην θάλασσα, αποκαλύπτοντας την εξάντληση τόσο στο σκαρί του που γέμισε με σκουριά αλλά και στο πλήρωμά του
uss abraham lincoln
Αλβανία: Ανάβουν «φωτιές» τα ερωτικά μηνύματα της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών με τον Αγκάσι – «Θα καταλήξουμε άσχημα»
Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται περιλαμβάνονται αναφορές σε συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αλλά και άλλες ευαίσθητες επαφές
Η Βλόρα Χισένι 5