Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μαρόκο: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 70 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου [pics]

Μαρόκο: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 70 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου [pics]

Τους έξι “έφτασαν” οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στο Μαρόκο, 20χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ραμπάτ.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ακόμα 70 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ η εθνική εταιρία σιδηροδρόμων ONCF δεν έχει δώσει ακόμη καμία πληροφορία για το δυστύχημα.

Διασώστες έχουν αρχίσει να ανασύρουν σορούς από τα συντρίμμια, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP που βρίσκεται επί τόπου. Σύμφωνα με τη 2M, που επικαλείται ανώνυμη επίσημη πηγή, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Αξιωματούχος των σιδηροδρόμων, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις. Άλλος αξιωματούχος έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και 80 τραυματίες.

Σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερς, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MAP μετέδωσε πως το τρένο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραμπάτ-Κενίτρα, εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Σιντί Μπουκναντέλ χωρίς να αναφέρει άλλες πληροφορίες.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:00 ώρα Γκρίνουιτς (13:00 ώρα Ελλάδας) ανάμεσα στην Κενίτρα και τη Σαλέ, στο ύψος της κοινότητας Σιντί Μπουκναντέλ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι εικόνες δείχνουν πολλά βαγόνια εκτροχιασμένα κοντά σε μια γέφυρα στους αγρούς, ενώ η μηχανή είναι πλήρως κατεστραμμένη. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι νεκρός, σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις