Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μας… τρολάρει όλους ο Τραμπ: Δεν συλλυπήθηκα το Μεξικό γιατί δεν είχε… σήμα ο Πένια!

Τραμπ

Έχει περάσει μια εβδομάδα από την ημέρα που ο σεισμός των 8,2 Ρίχτερ σκότωσε 100 ανθρώπους στο Μεξικό. Μια εβδομάδα μετά, ο Ντόναλντ Τραμπ “θυμήθηκε” ότι πρέπει να συλλυπηθεί.

Θα μπορούσε να το πει κανείς και αδιαφορία. Ίσως και κακοψυχία. Πέρασε μια εβδομάδα μέχρι να αποφασίσει ο Ντόναλντ Τραμπ να πει ένα “συλλυπητήρια” μετά τον φονικό σεισμό των 8,2 Ρίχτερ.

Φυσικά, δεν έφταιγε εκείνος αλλά ο Πένια, που δεν είχε φροντίσει να έχει σήμα στο κινητό του! (Ναι, το είπε κι αυτό ο Τραμπ).

Την Πέμπτη (14.09.2017) λοιπόν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε πως είχε φτάσει η ώρα να πει συλλυπητήρια στον Μεξικανό ομόλογό του Ερνίκε Πένια Νιέτο.

Μεξικό

Και δεν ήταν μόνο ο σεισμός που «πλήγωσε» το Μεξικό. Ήταν και ο τυφώνας Κάτια.

Θα πει κανείς, είχε κι ο Τραμπ τους… δικούς του τυφώνες να ασχολείται. ΟΚ. Αλλά ένα τηλέφωνο, θα μπορούσε να το έχει κάνει…

Το απίστευτο είναι ότι χρειάστηκε να τηλεφωνήσει ο Πένια για να του πει, ο Τραμπ, τα συλλυπητήρια!

Πένια καλεί Τραμπ

Το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Μεξικού) ο Ενρίκε Πένια Νιέτο τηλεφώνησε στον Ντόναλντ Τραμπ για του πει συλλυπητήρια για τους νεκρούς των ΗΠΑ μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Κάπου εκεί μάλλον κατάλαβε ο Τραμπ πως έπρεπε να κάνει το ίδιο για τα θύματα του φονικού σεισμού.

«Δεν είχε σήμα»

Ο Τραμπ φρόντισε να δικαιολογηθεί γιατί έκανε τόσες μέρες να μιλήσει με τον Πένια. Δεν είναι σήμα ο Μεξικανός πρόεδρος είπε!

«Μίλησα με τον πρόεδρο του Μεξικού για να του εκφράσω τα συλλυπητήριά μου έπειτα από αυτόν τον τρομερό σεισμό.

Δεν μπορούσα να τον βρω για τρεις ημέρες λόγω προβλήματος λήψης του κινητού του τηλεφώνου», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ!

Κράξιμο από το… Μεξικό

Η συμπεριφορά του Αμερικανού προέδρου δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους Μεξικανούς. Που πέρασαν τον Τραμπ γενεές 14 στα social media.

«Ο Καναδάς δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να προσφέρει τη βοήθειά του αμέσως μετά τον σεισμό», σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.

Μεξικό

Η καταστροφική δόνηση των 8,2 βαθμών, η ισχυρότερη στο Μεξικό τον τελευταίο αιώνα, η οποία έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, βυθίζοντας στο πένθος κυρίως τις Πολιτείες Οαχάκα και Τσιάπας.

Τον σεισμό ακολούθησε το πλήγμα του κυκλώνα Κάτια, κατηγορίας 1, ο οποίος στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων στην Πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά).

Στις ΗΠΑ, το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα προκάλεσε τον θάνατο 20 ανθρώπων στη Φλόριντα και τεράστιες υλικές ζημιές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις