Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Μάσκα αγάπη μου: Η δημοσκοπική κατάρρευση κάνει τον Τραμπ… «αρνάκι»

Τραμπ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έλεγε ότι δεν θα τον δει κανείς δημόσια να φοράει μάσκα. Ο τροχός, όμως, γυρίζει. Και τα νούμερα (στις δημοσκοπήσεις) πέφτουν. Και ξαφνικά, ο Τραμπ, αγάπησε τη μάσκα.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ «καταπίνει» τα μεγάλα λόγια του κι όχι μόνο φοράει μάσκα, αλλά καλεί και τους άλλους να το κάνουν. Πριν μερικές μέρες, υπενθυμίζεται, ο άνθρωπος που δεν πίστευε στον κορονοϊό, είχε πει ότι είναι πατριωτικό να φοράει κανείς μάσκα…

Click4more Θετικός στον κορονοϊό ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ!

Με τις εκλογές να πλησιάζουν (στις 3 Νοεμβρίου), ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις να πέφτουν συνεχώς και αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξει στάση σε ό,τι αφορά στην πανδημία. Πήγε λοιπόν, με τη μάσκα του, στη Βόρεια Καρολίνα, μια κρίσιμη εκλογικά πολιτεία και θέλησε να (από)δείξει ότι κάτι κάνει κι εκείνος στη μάχη κατά του κορονοϊού. Κι ας ήταν η στάση του μια από τις αιτίες που η κατάσταση ξέφυγε…

Ο Τραμπ χάνει όλο και περισσότερο «πόντους» γιατί πολλοί Αμερικάνοι πιστεύουν πως χειρίστηκε λανθασμένα την υγειονομική κρίση ενώ ο ίδιος προσπαθεί για δεύτερη εβδομάδα να δείξει ότι χειρίζεται την κατάσταση, αφήνοντας στην άκρη την μη παρεμβατική προσέγγιση που ακολούθησε αρχικά.

«Εμπιστεύομαι όλους τους Αμερικανούς για να κάνουν το σωστό, αλλά συμβουλεύουμε ουσιαστικά τον καθένα να επικεντρώσει την προσοχή του, ειδικά στην τήρηση της κοινωνικής απόστασης, των κανόνων υγιεινής, στην αποφυγή της συμμετοχής του σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και την παραμονή του σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, ενώ όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες, όταν αυτό είναι αναγκαίο», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, διαγράφοντας τον… εαυτό του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις