Κόσμος

Μαστίγωσαν μέχρι θανάτου 14χρονη

Το κορίτσι βγήκε από το σπίτι για να πάει στην τουαλέτα. Στον κήπο συνάντησε τον ξάδελφο της που τη φίμωσε και την ξυλοκόπησε. Όμως το συμβούλιο γερόντων του χωριού τιμώρησε αυτήν και όχι τον ξάδελφο που την ξυλοκόπησε.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Μια τυχαια συνάντηση κοντά στον φοίνικα, που απέχει µόλις µερικά µέτρα από την κρεβατοκάμαρά της, είχε ως κατάληξη να µαστιγωθεί µέχρι θανάτου ένα 14χρονο κορίτσι στο Μπανγκλαντές.
 
Η Χένα Ακτέρ είχε βγει για να πάει στην τουαλέτα, όταν συνάντησε τον ξάδελφο και γείτονά της Μαχµπούµπ που τη φίµωσε και την ξυλοκόπησε. Η επίθεση ήταν τόσο βίαιη, που το κορίτσι δεν µπορούσε να περπατήσει ή να µιλήσει.
 
Οµως το συµβούλιο των γερόντων του χωριού, αντί να τιµωρήσει τον θύτη, την κατηγόρησε ότι είχε παράνοµες σχέσεις µε έναν παντρεµένο άντρα και την καταδίκασε να υποστεί 101βουρδουλιές. Ετσι την περασµένη εβδοµάδα ο πατέρας της µετέφερε το κορίτσι, που δεν µπορούσε να σταθεί καλά καλά στα πόδια του, στην πλατεία του χωριού, όπου µαστιγώθηκε µέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Εξι ηµέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκοµείο.
 
Με αφορµή την υπόθεση αυτή οι Αρχές του Μπανγκλαντές προσπαθούν να περιορίσουν τη δύναµη των τοπικών συµβουλίων των γερόντων που αποδίδουν «δικαιοσύνη» στα χωριά βάσει της σαρίας, δηλαδή του ισλαµικού νόµου.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Reuters: Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην αποκτήσει πυρηνικά – Οι όροι της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
Η Ουάσιγκτον φέρεται να έχει αποδεχθεί στο προσχέδιο τη μείωση του αποθέματος «υψηλά εμπλουτισμένου ουρανίου» μέσα στο Ιράν και ο μηχανισμός εφαρμογής του μέτρου αυτού θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες 60 ημέρες
FILE PHOTO: A woman walks past an anti-U.S. mural on a street in Tehran, Iran, June 1, 2026. Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA./File Photo 29