Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ματαιώθηκε η επίσκεψη Κάμερον σε βρετανική βάση

Ματαιώθηκε η επίσκεψη Κάμερον σε βρετανική βάση

Για λόγους ασφαλείας ματαιώθηκε η επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού σε βρετανική βάση στο Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ακύρωσε την επίσκεψή του σε προκεχωρημένη βάση των βρετανικών δυνάμεων, στο νότιο Αφγανιστάν, λόγω του κινδύνου να σημειωθούν επιθέσεις, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι εντοπίστηκαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις εκ των οποίων σε μία γινόταν λόγος για μια πιθανή εκτόξευση ρουκέτας εναντίον ελικοπτέρου. Για το λόγο αυτό εκφράστηκαν φόβοι ότι οι Ταλιμπάν είχαν πληροφορίες για την επικείμενη επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού.

Τους τελευταίους μήνες οι βρετανικές δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κοινής επιχείρησης των διεθνών δυνάμεων και του αφγανικού στρατού εναντίον των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ.

Ο Κάμερον, που πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μετέβη σε ένα κέντρο γεωργικής εκπαίδευσης που χρηματοδοτείται από τη Βρετανία, κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα Λασκάρ Γκαχ. Νωρίτερα είχε συνομιλίες στην Καμπούλ με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι.

Από την έναρξη του πολέμου εναντίον των Ταλιμπάν, το 2001, έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν 294 Βρετανοί στρατιώτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε