Κόσμος

“Μάχη” σε δημοπρασία για το πρώτο άλμπουμ του Εντ Σίραν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πρώτο demo άλμπουμ του Εντ Σίραν, “Spinning Man” πωλήθηκε σε δημοπρασία με την τιμή του να φτάνει αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Ο Εντ Σίραν ηχογράφησε το άλμπουμ το 2004, όταν ήταν μόλις 13 ετών.

Το CD πωλήθηκε από τον αδελφό ενός φίλου κάποιων συγγενών στους οποίους έμενε, ενώ κέρδιζε χρήματα τραγουδώντας στον δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεχάστηκε και βρέθηκε σε ένα συρτάρι. Το LP αναμενόταν να πουληθεί περίπου 17.300 δολάρια, αλλά τελικά η τιμή του αυξήθηκε σε 85.822 δολάρια, καθώς υπήρξε μάχη μεταξύ ενδιαφερόμενων.

“Απίστευτη τιμή! Περιμέναμε ότι θα πουληθεί σε καλή τιμή, αλλά αυτό σίγουρα υπερέβαινε τις προσδοκίες μας» δήλωσε ο Πολ Φεργουέδερ από τον οίκο δημοπρασιών στη Daily Mail. «Ήταν μια δυνατή μάχη μεταξύ τεσσάρων ή πέντε πολύ σοβαρών πλειοδοτών και φτάσαμε στην τελική τιμή” πρόσθεσε.

Ο οίκος δημοπρασιών Omega Auctions ανέφερε στην περιγραφή του demo album.

“Ένα σπάνιο CD, το οποίο κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα το 2005 για την παρουσίαση του ηχογραφημένου υλικού του Εντ Σίραν. 14 κομμάτια. Το CD φέρει τίτλο και τη λίστα συντελεστών χειρόγραφα από τον Εντ Σίραν”.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν 21 αντίγραφα του CD, με τα περισσότερα να θεωρείται ότι ανήκουν στον Σίραν. Για το demo ο Βρετανός τραγουδιστής μιλά στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο “Ed Sheeran: A Visual Journey”.

“Πιθανώς υπάρχουν 20 αντίγραφα του Spinning Man, και έχω 19 από αυτά. Δεν θέλω κανένας άλλος να πάρει ένα αντίγραφο!”, έγραψε σύμφωνα με το CNN.

“Τα περισσότερα από τα τραγούδια αφορούσαν ένα κορίτσι που ονομάζεται Κλερ. Ήταν η πρώτη μου αγάπη όταν ήμουν 13 ετών. Ήταν μια πολύ αθώα αγάπη, και κρατιόμασταν μόνο από τα χέρια, αλλά διήρκεσε αρκετό χρόνο. Τότε ήρθε ο πρώτος μου καταστροφικός χωρισμός”, συνέχισε ο Εντ Σίραν. “Κοιτάζοντας πίσω, πραγματικά δεν ήταν τόσο άσχημο, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν συγκλονιστικό. Όταν με άφησε, έγραψα πολλά τραγούδια – τα πρώτα μου τραγούδια αγάπης” ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156