Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Μαύρα” Χριστούγεννα στην…Βερόνα!

Η επίμαχη "μαύρη" φάτνη της Βερόνας...
Η αναπαράσταση της Θείας Γέννησης, όπου ο Ιησούς, η Μαρία και ο Ιωσήφ έχουν σκούρα επιδερμίδα….

 

στο δικαστικό μέγαρο της Βερόνας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην πόλη που διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη Λέγκα του Βορρά, γνωστή για την πολιτική της κατά των μεταναστών.
 
Η εμφάνιση αυτής της διαφορετικής φάτνης συμπίπτει με την αμφιλεγόμενη επιχείρηση ελέγχου των μεταναστών με το όνομα “Λευκά Χριστούγεννα”, της Λέγκας, στο Κοκάλιο, μια πόλη 7.000 κατοίκων.
Για την επιχείρηση αυτή, υπάλληλοι του δήμου έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τα σπίτια των ξένων κατοίκων και να οδηγούν στο αεροδρόμιο όσους δεν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής. Η εκστρατεία θα λάβει τέλος στις 25 Δεκεμβρίου.
 
Η σκηνή των Χριστουγέννων με το νεογέννητο Ιησού να φορά ένα κόκκινο πουκάμισο ήταν ιδέα του Μάριο Τζούλιο Σινάια, επικεφαλής της εισαγγελίας της Βερόνας.
 
“Η ιστορία μας διδάσκει ότι ο Ιησούς και οι γονείς του είναι πολύ πιθανό να είχαν σκουρόχρωμο δέρμα. Αυτή η φάτνη ανήκει στην παγκόσμια χριστουγεννιάτικη παράδοση που ενώνει σε μια εορταστική ατμοσφαιρα όλη την Χριστιανοσύνη”, τόνισε ο ιταλός εισαγγελέας.
 
Ο Σινάια υπερασπίζεται τη “μαύρη φάτνη” λέγοντας πως το μόνο που ήθελε ήταν να ενθαρρύνει το διάλογο.
 
“Δεν υπάρχουν άσπρα ή μαύρα Χριστούγεννα, μόνο ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλους, όποιο και αν είναι το χρώμα της επιδερμίδας τους”, κατέληξε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε