Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Μαύρισαν” τον… Τραμπ στην Αλαμπάμα

Τραμπ Αλαμπάμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει μια ξεκάθαρη επιλογή στις εσωκομματικές εκλογές στην Αλαμπάμα. Αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι, του γύρισαν την πλάτη…

Είναι αναμφίβολα μια ακόμα πολιτική ήττα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Ποια; Η εκλογή του Ρόι Μουρ επί του Λούθερ Στρέιντζ στις εσωκομματικές εκλογές στην Αλαμπάμα.

Έτσι, ο Μουρ, τον οποίο στήριξε ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, ο ακροδεξιός Στιβ Μπάνον, θα διεκδικήσει θέση στη Γερουσία.

Ο Μου πήρε το χρίσμα των Ρεπουπλικάνων για να είναι υποψήφιος για τη Γερουσία κόντρα στον Δημοκρατικό Νταγκ Τζόουνς. Οι εκλογές θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου του 2018.

Ο Στιβ Μπάνον – Φωτογραφία Reuters

Ο δημοφιλής Ρόι Μουρ

Τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και το… κομματικό κατεστημένο των Ρεπουμπλικάνων υποστήριζαν τον Λούθερ Στρέιντζ. Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος tweet-αρε συνεχώς την Τρίτη (26.09.2017) υπέρ του εκλεκτού του.

Αλλά οι πολίτες της Αλαμπάμα είχαν άλλη άποψη. Και έδωσαν το χρίσμα στον Μουρ.

Ο οποίος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πολιτεία. Ο 70χρονος Μουρ “κέρδισε” σε δημοφιλία όταν απομακρύνθηκε από τον θώκο του προέδρου του πολιτειακού Ανώτατου Δικαστηρίου δύο φορές: την πρώτη επειδή αρνήθηκε να συναινέσει στην απομάκρυνση των Δέκα Εντολών από την αίθουσα του δικαστηρίου, τη δεύτερη επειδή αψήφησε την απόφαση του ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Ο Ρόι Μουρ - Φωτογραφία Reuters

Θεωρείται ήδη πως είναι το φαβορί της αναμέτρησης της 12ης Δεκεμβρίου 2018 με τον δημοκρατικό υποψήφιο.

Η… αναδίπλωση Τραμπ

Μετά τα αποτελέσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να κάτι τίποτα άλλο από το να πανηγυρίσει τη νίκη του Μουρ. Έστω κι αν δεν τον υποστήριξε.

«Συγχαρητήρια στον Ρόι Μουρ για τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές στην Αλαμπάμα. Ο Λούθερ Στρέιντζ ξεκίνησε την κούρσα αργά και έκανε έναν καλό αγώνα. Ρόι, νίκα τους Δημοκρατικούς», έγραψε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ  – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις