Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Μαύρο” στο Piccadilly Circus – Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο [pics, vids]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

“Έσβησαν” το πρωί της Δευτέρας (16-01-2017) οι έξι οθόνες που ζωντάνεψαν το Piccadilly Circus στο Λονδίνο της Αγγλίας. Το “μαύρο” έπεσε για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις οχτώ και μισή το πρωί.

Τέλος εποχής είναι για τους Βρετανούς το γεγονός πως οι έξι οθόνες του Piccadilly Circus έκλεισαν για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του Λονδίνου… που αλλάζει!

Το “μαύρο” θα μείνει μέχρι τον Φθινόπωρο… καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αντικατάστασης των έξι οθονών από μία.

Φωτογραφία από Reuters

Η νέα οθόνη, εκτός του ότι θα είναι μια κινούμενη διαφήμιση, θα έχει τη δυνατότητα να δείχνει live streaming βίντεο και αλλά και να εμφανίζει ενημερώσεις με γεγονότα όπως οι καιρικές συνθήκες και τα αθλητικά αποτελέσματα.

Ο Ros Morgan, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, δήλωσε ότι η νέα οθόνη θα “φέρει τους επισκέπτες μια βελτιωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας”.

Φωτογραφία από Reuters

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι περνάνε από το Piccadilly Circus κάθε χρόνο.

Φωτογραφία από Reuters

Για την ιστορία, οι οθόνες είχαν κλείσει το 1939 μετά από τα δυο μπλακ άουτ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Παρέμειναν κλειστά μέχρι το 1949.

Φωτογραφία από Reuters

Από τότε μέχρι σήμετα, είχαν μόνο απενεργοποιηθεί ως ένδειξη σεβασμού, στις κηδείες των Ουίνστον Τσόρτσιλ και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς και για την υποστήριξη των περιβαλλοντικών εκστρατειών.

Άγνωστες πληροφορίες για το Piccadilly Circus

1819 – Χτίστηκε το Piccadilly Circus

1908 – Εμφανίζονται οι πρώτες διαφημίσεις

1923 – Τοποθετούνται ηλεκτρονικές οθόνες

2011 – LED οθόνες αντικαθιστούν πλήρως λάμπες neon


Πηγή: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε