Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μαυροβούνιο: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού από τις 5 Μαΐου στη χώρα

Μαυροβούνιο: Πρώτο κρούσμα κορονοϊού από τις 5 Μαΐου στη χώρα

Εδώv και τρεις εβδομάδες το Μαυροβούνιο είναι «καθαρό» από τον κορονοϊό και μετά από καιρό είχε ένα νέο κρούσμα.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έφτασε στη χώρα από την γειτονική Βοσνία και αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα νέου κορονοϊού που καταγράφεται στο Μαυροβούνιο από τις 5 Μαΐου.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας υγείας, το οποίο έχει αναλάβει την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι ο προσβληθείς από τον SARS-CoV-2 άνθρωπος έχει θέσει εαυτόν σε απομόνωση στην πρωτεύουσα της χώρας Ποντγκόριτσα.

“Γίνεται επιδημιολογική έρευνα και οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ο αριθμός των επαφών (που είχε ο άνθρωπος αυτός στο Μαυροβούνιο) ήταν περιορισμένος”, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο.

Το Μαυροβούνιο, η μικρή βαλκανική χώρα των περίπου 620.000 κατοίκων, η οικονομία του οποίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από τον τουρισμό, έχει αναφέρει μέχρι σήμερα 325 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού και 9 θανάτους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ντούσκο Μάρκοβιτς είχε κηρύξει το τέλος της πανδημίας της Covid-19 στο Μαυροβούνιο στις 25 Μαΐου.

Τη δήλωση αυτή είχε κάνει έπειτα από μέτρα που είχαν ληφθεί στις αρχές του Μαρτίου για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος συνόρων, αεροδρομίων και λιμανιών και απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Οι περιορισμοί αυτοί χαλάρωσαν σταδιακά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις