Κόσμος

Με 2,5% προηγείται η Μέρκελ του Σουλτς σε νέα δημοσκόπηση

Οι συντηρητικοί (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ προηγούνται των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία θα δημοσιευθεί την Τετάρτη.

Η δημοσκόπηση της Allensbach, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, φέρει τη συντηρητική παράταξη της Μέρκελ να συγκεντρώνει το 33% των προθέσεων ψήφου και το SPD να ακολουθεί με ένα 30,5%.

Κατά την ίδια έρευνα το αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 8,5% των προθέσεων ψήφου, ενώ το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) και οι Πράσινοι ένα 8%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κατά την έρευνα που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε φέρονται να συγκεντρώνουν το 7% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό δηλαδή πάνω από το όριο του 5% που απαιτείται για να μπουν στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή.

Η έρευνα της Άλενσμπαχ σε δείγμα 1.542 ψηφοφόρων διεξήχθη από την 1η ως τη 15η Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία