Κόσμος

Με 2,5% προηγείται η Μέρκελ του Σουλτς σε νέα δημοσκόπηση

Οι συντηρητικοί (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ προηγούνται των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία θα δημοσιευθεί την Τετάρτη.

Η δημοσκόπηση της Allensbach, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, φέρει τη συντηρητική παράταξη της Μέρκελ να συγκεντρώνει το 33% των προθέσεων ψήφου και το SPD να ακολουθεί με ένα 30,5%.

Κατά την ίδια έρευνα το αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει το 8,5% των προθέσεων ψήφου, ενώ το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) και οι Πράσινοι ένα 8%.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κατά την έρευνα που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε φέρονται να συγκεντρώνουν το 7% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό δηλαδή πάνω από το όριο του 5% που απαιτείται για να μπουν στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή.

Η έρευνα της Άλενσμπαχ σε δείγμα 1.542 ψηφοφόρων διεξήχθη από την 1η ως τη 15η Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS