Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Με ένα… μπλε τέρας προειδοποιούν τους Ολλανδούς για το Brexit

Με ένα… μπλε τέρας προειδοποιούν τους Ολλανδούς για το Brexit
photo Reuters

Έναν απίστευτο τρόπο βρήκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλόκ, να προειδοποιήσει για το Brexit.

Ο κ. Μπλοκ έβγαλε φωτογραφία με ένα “μπλε τέρας” το οποίο φοράει μια μπλούζα που γράφει Brexit, μήπως και αφυπνίσει τους ολλανδούς που δεν έχουν καταλάβει ακόμη τις συνέπειες από αυτή την κίνηση.

Και αυτό για να κινητοποιήσει τις ολλανδικές επιχειρήσεις ώστε να προετοιμαστούν καθώς πριν από δυο εβδομάδες η κυβέρνηση έστειλε κατεπείγουσα επιστολή σε 70.000 επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Βρετανία, προειδοποιώντας ότι λιγοστεύει ο χρόνος για να προετοιμαστούν ενόψει της εξόδου στις 29 Μαρτίου.

«Έχετε ήδη ελέγξει πώς θα επηρεάσει το Brexit την εταιρεία σας;» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, προτρέποντας τους Ολλανδούς να κάνουν ένα διαδικτυακό τεστ. Στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτηση ο υπουργός στεκόταν όρθιος πίσω από το γραφείο του, με τα χέρια ψηλά στον αέρα. Στο ίδιο το γραφείο είχε κάνει… κατάληψη ένα τεράστιο μπλε τέρας, τύπου Μάπετ, που φορούσε ένα μπλουζάκι με τη λέξη Brexit.

Για την Ολλανδία, έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Βρετανίας, ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ θα μπορούσε να έχει απρόσμενες, δυσάρεστες συνέπειες. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περίπου 35.000 ολλανδικές εταιρείες δεν έχουν καμία εμπειρία σε ό,τι αφορά τις τελωνειακές διαδικασίες και μόνο το 18% όλων των επιχειρήσεων έχουν προετοιμαστεί..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις