Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Με ευτράπελα η νίκη Κλίντον – Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Με ευτράπελα η νίκη Κλίντον – Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο χρίσμα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων έφτασαν Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ μετά τις προκριματικές εκλογές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η διαδικασία, πέρα από τη νίκη των δυο, είχε ως σημείο αναφοράς τα… προβλήματα και κυρίως την “εξαφάνιση” των ονομάτων περισσότερων από 125.000 ψηφοφόρων από τους εκλογικούς καταλόγους.

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης φτάνουν τα 4 εκατομμύρια. Κατά τις προκριματικές εκλογές της Τρίτης όμως, εξαφανίστηκαν τα ονόματα 125.000 ψηφοφόρων. Ο οικονομικός διευθυντής της πόλης της Νέας Υόρκης Σκότ Στρίνγκερ, διέταξε έλεγχο του εκλογικού συμβουλίου της πόλης, το οποίο κατηγόρησε ως “μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές”.

Πέρα από τα ευτράπελα, Τραμπ και Κλίντον ήταν οι μεγάλοι νικητές μιας ακόμη εκλογικής βραδιάς. Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε άνετα τους προκριματικούς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, πλησιάζοντας το όριο των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματος πριν το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο.

Φωτογραφία Reuters

Η μεγάλη νίκη του Νεοϋορκέζου δισεκατομμυριούχου στην ίδια του την πολιτεία του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στον αγώνα και τον έφερε πιο κοντά στο να αποκτήσει τους 1.237 εκλέκτορες που χρειάζεται για κερδίσει το χρίσμα, αφήνοντας πίσω τον Τεντ Κρουζ και τον Τζον Κέισικ.

Η Χίλαρι Κλίντον, που προηγείται στους Δημοκρατικούς του μοναδικού συνυποψηφίου της, Μπέρνι Σάντερς, κέρδισε και στην πολιτεία, την οποία είχε αντιπροσωπεύσει και ως γερουσιαστής. “Διαβλέπω τη νίκη” δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, αμέσως μετά τη νίκη της.

Φωτογραφία Reuters

“Είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι ο Τεντ Κρουζ, θ’ αποκλειστεί από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα” δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και κάπως έτσι η γκάφα του να μπερδέψει την ημερομηνία των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου δεν του στοίχισε. Μιλώντας στο Μπάφαλο, ο μεγιστάνας του real estate μίλησε για τις επιθέσεις της 7/11 (σ.σ. οι Αμερικάνοι λένε πρώτα τον μήνα και μετά την ημέρα) και όχι της 9/11.

Η ειρωνεία δεν είναι μόνο ότι… μετέφερε στον Ιούλιο τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη αλλά και πως το 7/11 στις ΗΠΑ είναι αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

Φωτογραφία Reuters

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε