Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Με μάσκα στην αποκλεισμένη από τον κορονοϊό Γουχάν ο Σι Τζινπίνγκ

Με μάσκα στην αποκλεισμένη από τον κορονοϊό Γουχάν ο Σι Τζινπίνγκ
Φωτογραφία Reuters

Στην πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός, στην αποκλεισμένη εδώ και εβδομάδες Γουχάν, έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης (10.03.2020) ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στη Γουχάν από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση με την επιδημία του κορονοϊού.

Ο Σι Τζινπινγκ, φορώντας φυσικά μάσκα, είδε κατοίκους, γιατρούς, ασθενείς και αξιωματούχους στο πλαίσιο της επίσκεψής του για την «επιθεώρηση» των μέτρων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ολόκληρη η επαρχία τέθηκε υπό αποκλεισμό ήδη από το πρώτο στάδιο της κρίσης.

Click4more Κορονοϊός: Μεγάλη μείωση του ρυθμού των θανάτων στην Κίνα – 3 ακόμα στην Νότια Κορέα

Ο Σι θα εκφράσει εξάλλου τις ευχαριστίες του και αυτές της κυβέρνησής του στους εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, τους αστυνομικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους τοπικούς αξιωματούχους και τους εθελοντές που έδωσαν μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Οι αρχές στη Χουμπέι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν σταδιακά να επιτρέπουν σε πολίτες περιοχών όπου ο κίνδυνος μόλυνσης θεωρείται μέσος ως χαμηλός να ταξιδεύουν ξανά, μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον επικεφαλής της επαρχιακής οργάνωσης του κινεζικού ΚΚ Γινγκ Γιονγκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις