Κόσμος

Με Μέρκελ και Μακρόν θα τα πει ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα ταξιδέψει σε Παρίσι και Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα για να συναντήσει Μακρόν και Μέρκελ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτές είναι οι πρώτες διεθνείς υποχρεώσεις του Μπόρις Τζόνσον από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα τον περασμένο μήνα, μετέδωσε σήμερα δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ο Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να πείσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν εκ νέου τις συνομιλίες για το Brexit ειδάλλως να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας άτακτης αποχώρησης του Λονδίνου από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε πως η Άγγελα Μέρκελ θα συναντήσει τον Τζόνσον σύντομα, χωρίς να δώσει κάποια ημερομηνία.

Το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει και μια εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του Τζόνσον δεν ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του προγράμματός του.

«Η δραστήρια εβδομάδα του Μπόρις Τζόνσον θα περιλάβει τον Μακρόν στο Παρίσι την Τρίτη, τη Μέρκελ στο Βερολίνο την Τετάρτη και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του γραφείου του Guardian στις Βρυξέλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ