Κόσμος

Με νόμο ο Πάπας θα καθαιρεί όσους επισκόπους κάνουν τα τυφλά μάτια

O πάπας Φραγκίσκος υπέγραψε νόμο του Βατικανού ο οποίος θα επιτρέπει την καθαίρεση επισκόπων οι οποίοι δεν ερευνούν με το επιβεβλημένο ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος κληρικών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα από την Αγία Έδρα, με την επιπλέον διευκρίνιση ότι πρόκειται για πρωτοβουλία η οποία ανήκει αποκλειστικά και μόνον στον ποντίφικα.

Στην τελική φάση της κρίσης σχετικά με την καθαίρεση ή όχι επισκόπων που δεν θα έχουν εξετάσει με το αναγκαίο ενδιαφέρον κατηγορίες παιδεραστίας σε βάρος καθολικών ιερέων, ο πάπας θα πλαισιωθεί από συμβουλευτική επιτροπή, την οποία αναμένεται να απαρτίζουν καρδινάλιοι και άλλοι υψηλόβαθμοι κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 

‘Όπως σημειώνουν οι παρατηρητές, πρόκειται για μια ουσιαστική απάντηση, από μέρους του Φραγκίσκου, σε όσους κατηγόρησαν το Βατικανό , έως τώρα, ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν έπαψε των καθηκόντων τους ιερείς που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία, και πως αντιθέτως, τους προσφέρθηκε ακόμη και ένα είδος συγκάλυψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταιγίδες και 29.074 κεραυνοί σάρωσαν τη Βρετανία - Προβλήματα σε τρένα την ώρα που πλησιάζει ιστορικός καύσωνας
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν δραματικά σήμερα, πριν φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να πλησιάσουν τους 40 °C
λονδίνο κεραυνοί
Ο Άντι Μπέρναμ ετοιμάζεται να γίνει ο 5ος Βρετανός πρωθυπουργός σε 4 χρόνια - Το άγνωστο πολιτικό σχέδιο και η Ρέιτσελ Ριβς
Ορισμένοι βουλευτές των Εργατικών υποστηρίζουν την ιδέα να προσπαθήσουν να πείσουν τον Ντάρεν Τζόουνς, τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Μπέρναμ
Andy Burnham