Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Με τα… ίδια ρούχα η Μέρκελ υποδέχεται Μέι, Ομπάμα, Ολάντ, Ρέντσι, Ραχόι [pics]

Αριστερά κατά την υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα χθες και δεξιά σήμερα
Αριστερά κατά την υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα χθες και δεξιά σήμερα

Φόρεσε το κοστούμι της (ένα από τα πολλά που έχει) και βγήκε στην είσοδο της καγκελαρίας για να υποδεχτεί τους υψηλούς προσκεκλημένους της. Η Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε και σήμερα σακάκι σε μπορντό απόχρωση. Που με την πρώτη ματιά μοιάζει ίδιο με εκείνο που φόρεσε στην υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα.

Αλλά δεν είναι. Χθες ήταν βελούδινο. Σήμερα όχι. Αλλά είναι το ίδιο χρώμα: μπορντό. Μάλλον ενημερώθηκε ότι η Τερέζα Μέι θα έφτανε στην καγκελαρία με κόκκινες γόβες. Και αφού στη μίνι Σύνοδο Κορυφής θα είναι οι μοναδικές κυρίες, ας είναι τουλάχιστον ασορτί.

Η Μέρκελ με χαμόγελο στα χείλη υποδέχτηκε στην καγκελαρία την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον ομόλογό του της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και φυσικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Με τον οποίο ήταν… μαζί μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης (17.11.20116) αφού προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου παρατέθηκε επίσημο δείπνο.

Είναι πρώτες εικόνες από τη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ στο Βερολίνο. Μια μίνι Σύνοδος Κορυφής όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές. Το αν θα το πετύχει είναι αμφίβολο.

Στην Ευρώπη, και όχι μόνο, επικρατεί ανησυχία για την τήρηση ή μη διεθνών συνθηκών όπως αυτής για το κλίμα και της συμφωνίας για τα πυρηνικά με το Ιράν.

Είναι και ένα είδος αποχαιρετισμού στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ που μετά από οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο, αποχωρεί στις 20 Ιανουαρίου για να παραδώσει τα κλειδιά στον εκκεντρικό διάδοχό του.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία θα συζητηθούν είναι επίσης η κρίση της Συρίας και της Ουκρανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε