Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Mega Millions: Ένας ο υπερτυχερός, κέρδισε 1,6 δισ. δολάρια

Mega Millions: Ένας ο υπερτυχερός, κέρδισε 1,6 δισ. δολάρια
Φωτογραφία Reuters

Να αγοράζεις ένα “λαχείο” και να “ξυπνάς” πλουσιότερος κατά 1,6 δισ. δολάρια. Να σου τύχει και να μην μπορείς να το πιστέψεις. Κι όμως, το Mega Millions με το ποσό ρεκόρ είχε έναν υπερτυχερό!

Το δελτίο που κέρδισε στην κλήρωση του Mega Millions, που είχε προκαλέσει φρενίτιδα στις ΗΠΑ γιατί έδινε το ποσό ρεκόρ των 1,6 δισ. δολαρίων, πουλήθηκε στη Νότια Καρολίνα. Φυσικά, το ποιος είναι ο άνθρωπος για την τύχη του οποίου μιλά πλέον όλη η Υφήλιος δεν το γνωρίζει κανείς. Όχι ακόμα τουλάχιστον…

Ο άνθρωπος αυτός κέρδισε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε κλήρωση τυχερού παιχνιδιού. Κι αυτό γιατί το δελτίο που αγόρασε είχε όλους τους αριθμούς που έπρεπε. Το 28, το 70, το 5, το 62, το 65 και το Mega Ball το 5. Τους αριθμούς που τον έκαναν πλούσιο, του χάρισαν 1,6 δισ. δολάρια και του αλλάζουν τη ζωή.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν αλλού έχουν πουληθεί και άλλοι τυχεροί λαχνοί.

Η πιθανότητες να έχει κανείς δελτίο με όλους τους τυχερούς αριθμούς και να κερδίσει όλο το ποσό – ρεκόρ ήταν μια στις 302,5 εκατομμύρια! Αλλά αν έχεις τύχη διάβαινε και αγόραζε λαχεία.

Οποιοσδήποτε πετύχει και τους έξι αριθμούς που κερδίζουν το τζακπότ μπορεί να επιλέξει αμέσως την καταβολή εφάπαξ του ποσού των 904 εκατομμυρίων δολαρίων ή να λάβει το 1,6 δισ. σε περίοδο 29 ετών.

Το προηγούμενο ποσό ρεκόρ ήταν το τζακπότ στην κλήρωση του Powerball το 2016 που μοίρασε 1,586 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το Mega Millions είναι μια αμερικανική λοταρία που παίζεται σε 44 Πολιτείες, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και στις Παρθένες Νήσους.

Πηγή: washingtonpost.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις