Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο είναι εκτός ελέγχου και εκκενώνονται περιοχές – Στέλνει βοήθεια και η Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στην Κύπρο είναι εκτός ελέγχου και εκκενώνονται περιοχές – Στέλνει βοήθεια και η Ελλάδα
ΦΩΤΟ από το sigmalive

Η μεγάλη φωτιά καίει στην επαρχία Λεμεσού, στην Κύπρο έπειτα από αναζωπύρωση στην περιοχή Άλασσα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η πυρκαγιά δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο από επίγεια και εναέρια μέσα.

Μόλις έπεσε το φως τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν, δυσκολεύοντας περισσότερο την κατάσταση.

Όλες οι υπηρεσίες, Τμήμα Δασών, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Επαρχιακές Διοικήσεις, Πολιτική Άμυνα, Εθνική Φρουρά στη μάχη για περιορισμό της πυρκαγιάς καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Προληπτικά έχει αποφασιστεί η εκκένωση κοινοτήτων. Στόχος το συντομότερο δυνατόν, να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα».

Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ζητήθηκε ενεργοποίηση του μηχανισμού #RescEU για ενίσχυση με εναέρια μέσα και ο Υπουργός Εξωτερικών Κ. Κόμπος βρίσκεται σε επαφή με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα για συνδρομή….

Η ελληνική βοήθεια

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, η Ελλάδα αποστέλλει αύριο το πρωί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία θα συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει αύριο το πρωί στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair για να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις