Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Το μυστικό του θαύματος της αρχαιότητας

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Το μυστικό του θαύματος της αρχαιότητας

Αρχαιολόγος ανακάλυψε πώς οι Αιγύπτιοι μπορεί να έφτιαξαν ευθυγραμμισμένη τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Ήταν πριν από περίπου 4.500 χρόνια όταν ο Αιγύπτιος Φαραώ Κουφού κατασκεύασε τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες που στέκονται σε ύψος 138 μέτρων στο οροπέδιο της Γκίζας. Από τους αρχαίους συγγραφείς θεωρούνταν “θαύμα του κόσμου”.

Φαίνεται πως οι κατασκευαστές της πυραμίδας είχαν κατά κάποιο τρόπο σχεδιάσει αυτό το αρχαίο θαύμα με απίστευτη ακρίβεια. Η πυραμίδα του Khafre και η κόκκινη πυραμίδα είναι επίσης ευθυγραμμισμένες με μεγάλο βαθμό ακρίβειας.

Πάνω από 100 χρόνια οι ερευνητές ανέφεραν διαφορετικές μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για να ευθυγραμμίσουν τις πυραμίδες με τέτοια ακρίβεια.

Όπως έγραψε ο Glen Dash, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια μέθοδος που αξιοποιεί την ισημερία. Το κατά πόσο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν τεχνική αξιοποίησης της ισημερίας παραμένει άγνωστο.

“Οι Αιγύπτιοι δυστυχώς μας άφησαν λίγες ενδείξεις. Δεν βρέθηκαν έγγραφα ή σχέδια που να παρέχουν τεχνικές εξηγήσεις για το πώς ευθυγράμμισαν τους ναούς ή τις πυραμίδες τους”, σημειώνει ο Glen Dash.

Στην πραγματικότητα, όπως εκτιμά, είναι πιθανό ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλές μέθοδοι γαι την ευθυγράμμιση των πυραμίδων.

Πηγή: livescience

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις