Κόσμος

Μεγάλοι σεισμοί: Η σχέση τους με τις φάσεις του φεγγαριού

Υπάρχει μια αντίληψη ευρέως διαδεδομένη διεθνώς ότι οι μεγάλοι σεισμοί τείνουν να συμβούν στη διάρκεια συγκεκριμένων φάσεων του φεγγαριού και σε συγκεκριμένες μέρες ή εποχές του έτους.

Σύμφωνα με μια νεα επιστημονική μελέτη αυτή η αντίληψη δεν είναι και τόσο σωστή.

Οι ερευνητές, ανέλυσαν στοιχεία για 204 σεισμούς άνω των οκτώ βαθμών σε όλο τον κόσμο, από το 1600 μέχρι σήμερα.

Γι΄αυτούς, δεν βρέθηκε καμία στατιστική συσχέτιση ανάμεσα στη συχνότητα των μεγάλων σεισμών και στη θέση της Γης σε σχέση με τη Σελήνη (φάση φεγγαριού) ή με τον Ήλιο (εποχή).

Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας Σούζαν Χάου, οι μεγάλοι σεισμοί στην πραγματικότητα γίνονται με τυχαίο τρόπο μέσα στο χρόνο. Συνεπώς, δεν είναι δυνατό να γίνει κάποια πρόβλεψη πότε θα συμβεί ο επόμενος και πού. Βέβαια, πρόσθεσε η αμερικανίδα γεωλόγος, «αργά ή γρήγορα κάποιος μεγάλος σεισμός θα συμβεί σε πανσέληνο και τότε θα αρχίσει πάλι όλη αυτή η φιλολογία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν