Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Επέστρεψαν 2,4 εκατ. λίρες στο βρετανικό Δημόσιο

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Επέστρεψαν 2,4 εκατ. λίρες στο βρετανικό Δημόσιο

Το ποσό των 2,4 εκατ. λιρών πλήρωσαν Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι στο βρετανικό Δημόσιο. Το συγκεκριμένο ποσό είχε διατεθεί από το Κράτος για την ανακαίνιση του… σπιτικού τους στο Windsor.

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική “Sun” της Δευτέρας (07.09.2020) η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι κλήθηκαν από Βρετανούς βουλευτές να επιστρέψουν και τα 2,4 εκατ. £ που δαπανήθηκαν για τις εργασίες ανακαίνισης του Frogmore Cottage.

Την… λυπητερή για το λαμπερό αλλά άτακτο ζευγάρι επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ. Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι το Frogmore Cottage, ιδιοκτησία της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, Ελισάβετ, θα παραμείνει η κατοικία του Δούκα και της οικογένειάς του”.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ζεύγους είπε ότι ο Δούκας του Σάσεξ, δηλαδή ο Χάρι, κατέθεσε το ποσό στο ταμείο της Βασιλικής Επιχορήγησης. Τα χρήματα αυτά “καλύπτουν πλήρως το κόστος της αναγκαίας ανακαίνισης”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Frogmore Cottage στο Windsor ήταν γαμήλιο δώρο από τη Βασίλισσα, αλλά παραμένει άδειο αφού η Μέγκαν και ο Χάρι έφυγαν για το Λος Άντζελες με το μωρό τους, τον Άρτσι.

Αρχικά, το ζευγάρι φερόταν ότι πληρώνει ενοίκιο 18.000 λιρών το μήνα για να διατηρήσει το σπίτι στην περίπτωση που επέστρεφαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

https://twitter.com/RaniofJustice/status/1303003408786427904

Οι εργάτες δούλευαν όλο το 24ωρο για περίπου έξι μήνες, ώστε να γίνει κατοικήσιμο έως τη γέννηση του μικρού Άρτσι.

Οι… Βρετανοί φορολογούμενοι πλήρωσαν για την κουζίνα, τα μπάνια, μέχρι τις εντοιχισμένες ντουλάπες, αλλά και τις υπηρεσίες ενός διάσημου διακοσμητή εσωτερικών χώρων.

Επίσης, αντικαταστάθηκαν ξύλινα δοκάρια οροφής και δοκοί δαπέδου, ενώ εκσυγχρονίστηκαν τα συστήματα θέρμανσης.

Όμως, αφού ανακοίνωσαν τον περασμένο Ιανουάριο ότι θα επιδιώξουν μια επαγγελματική καριέρα εκτός της βασιλικής οικογένειας, ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν κάνει γνωστό ότι θα επέστρεφαν τα χρήματα που έλαβαν ως επιχορήγηση για την ανακαίνιση του σπιτιού τους.

Παρόλα αυτά, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν πρόκειται να… φτωχύνουν, αφού προχώρησαν, πρόσφατα, σε σούπερ – συμφωνία με το Netflix, αξίας μεταξύ 50 εκατομμυρίων και 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

πηγή: thesun.co.uk

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις