Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέγκαν Μαρκλ: Τι αποκαλύπτουν φίλοι της για την “παραίτηση”

Μέγκαν Μαρκλ: Τι αποκαλύπτουν φίλοι της για την “παραίτηση”
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να εγκαταλείψουν τα πριγκιπικά καθήκοντα τους, δεν έχουν προκαλέσει σάλο μόνο στο Παλάτι, αλλά σε όλη τη Βρετανία.

Ωστόσο, αυτοί που γνωρίζουν καλά τη Μέγκαν Μαρκλ δήλωσαν πως… δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Σε αποκλειστικό δημοσίευμα της Daily Mail, φίλοι, γνωστοί και συγγενείς της Μέγκαν, σχολιάζουν την απόφαση του ζεύγους και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “δεν εκπλήσσονται από την φυγή της Δούκισσας του Σάσεξ”.

Ειδικότερα ένας παλιός φίλος της σχολιάζει: “Το παραμύθι της δεν λειτούργησε όπως ήθελε. Θεωρούσε ότι θα μπορούσε να ελέγξει το δικό της αφήγημα και ένιωθε περιορισμένη από τους βασιλικούς κανόνες”. Και συνεχίζει: “Ήταν αποκομμένη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το λογαριασμό της στο Twitter ή το Instagram – που σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να μιλήσει για τις αιτίες της απόφασης, όπως ήθελε. Μέσα σε αυτή τη σιωπή είμαι βέβαιος ότι έπεισε τον Χάρι να επιλέξει μια “πλευρά” (είτε αυτό που θα διάλεγε εκείνη είτε εκείνα που είχε σχεδιάσει το παλάτι για εκείνους). Για εκείνη δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα εκσυγχρονισμού της βασιλικής οικογένειας”.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος ένας παλιός έμπιστος φίλος της αναφέρει: “Το είδα να έρχεται. Ήταν απλώς θέμα χρόνου. Με τη Mέγκαν, ή θα γινόταν το δικό της ή τίποτα. Θέλει να είναι πάντα στο επίκεντρο της σχέσης, ανεξάρτητα από τον τίτλο του Χάρι. Θέλει να είναι στο προσκήνιο, αλλά με τους δικούς της όρους”.

“Τώρα θα φτιάξει τους δικούς της κανόνες. Είναι τέλειο για εκείνη. Στη Μέγκαν αρέσει να φεύγει όταν δυσκολεύουν τα πράγματα και να παρατηρεί από μακριά τι έχει κάνει. Είμαι βέβαιος ότι ήθελε να επιστρέψει στον κύκλο της (στον Καναδά) και τη νέα δημιουργική της ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτά τα σχέδια”.

“Ήταν σε θέση να κινηθεί γρήγορα επειδή αυτό το είχε προγραμματίσει μήνες πριν. Αυτό δεν είναι μόνο μια έξοδος. Πρόκειται για μια μακροχρόνια στρατηγική που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα”, αναφέρει ο αποκαλούμενος έμπιστος φίλος της Μέγκαν.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Μέγκαν Μαρκλ άφησε την Βρετανία και επέστρεψε στην έπαυλη που φιλοξενούσε το ζευγάρι στον Καναδά την περίοδο των γιορτών. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, στην έπαυλη στο Βανκούβερ βρίσκεται ο -8 μηνών- γιος του ζευγαριού, Άρτσι, και τα δύο σκυλιά τους. Το γεγονός αυτό μαζί με τις πληροφορίες ότι η δούκισσα του Σάσσεξ δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Βρετανία, καθώς δεν έχει άλλα καθήκοντα στο πρόγραμμα της, πυροδότησε τις φήμες ότι το ζευγάρι είναι έτοιμο να εγκατασταθεί μόνιμα στον Καναδά.

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail” υποστηρίζει ότι από το επόμενο Σαββατοκύριακο και ο πρίγκιπας Χάρι θα βρίσκεται στον Καναδά, όπου εικάζεται ότι θα εγκατασταθούν μόνιμα και δεν θα επιστρέψουν στην Βρετανία. Αυτή την εβδομάδα έχει ένα βαρύ πρόγραμμα υποχρεώσεων, αλλά και συναντήσεων, προκειμένου να διαπραγματευθεί τον νέο ρόλο και το οικονομικό μέλλον του ζευγαριού, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζητήσει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσπαθούν να αποκλιμακώσουν την κρίση αναζητώντας μια λύση για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ, μετά την δημόσια ανακοίνωση της απόφασης του ζευγαριού, χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτεί το Παλάτι.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις