Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μέι: Έκανα πεζοπορία στην Ουαλία και σκέφτηκα: Δεν κάνω εκλογές;

Μέι: Έκανα πεζοπορία στην Ουαλία και σκέφτηκα: Δεν κάνω εκλογές;

Κάποιοι λένε ότι το περπάτημα κάνει καλό. Όμως υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις όπως αυτή της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι η οποία αποφάσισε να κάνει πρόωρες εκλογές περπατώντας στην φύση της Ουαλίας…

Όπως αποκάλυψε σήμερα και αφού τάραξε τον μισό πλανήτη, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πήρε την απόφαση να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην χώρα στις 8 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης για πεζοπορία στην Ουαλία.

Η Μέι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV:

«Πριν από το Πάσχα πέρασα λίγες ημέρες κάνοντας πεζοπορία στην Ουαλία μαζί με τον σύζυγό μου, σκέφτηκα για αυτό πολύ και ενδελεχώς και κατέληξα στην απόφαση ότι για να παράσχω τη σταθερότητα και σιγουριά για το μέλλον αυτός ήταν ο τρόπος να το κάνω, να κάνω πρόωρες εκλογές».

Η Μέι, μίλησε όμως στο τηλέφωνο και με τον ελαφρώς “αλαφροϊσκιωτο”, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.  Το σχόλιο του Τουσκ, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου των υπόλοιπων 27 ηγετών της ΕΕ στις 29 Απριλίου προκειμένου να συμφωνήσουν τη διαπραγματευτική θέση της ΕΕ αναφορικά με το Brexit, αναρτήθηκε στο Twitter.

Όμως, σε ξεχωριστό tweet, ο Πολωνός πολιτικός παρομοίασε την αιφνιδιαστική εξέλιξη με την πλοκή σε ταινία του Βρετανού μετρ του σασπένς Άλφρεντ Χίτσκοκ: «Ήταν ο Χίτσκοκ που σκηνοθέτησε το Brexit: πρώτα ένας σεισμός και η ένταση κλιμακώνεται». Ο Τουσκ αναφερόταν σε ένα σχόλιο που αποδίδεται στον Χίτσκοκ ότι μια καλή ταινία «πρέπει να ξεκινά με έναν σεισμό και στη συνέχεια να κλιμακώνεται η ένταση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε