Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μέι: Θα εργαστούμε για να υλοποιήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Μέι: Θα εργαστούμε για να υλοποιήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
photo Reuters

Η Τερέζα Μέι επιβίωσε της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Εργατικοί στο βρετανικό κοινοβούλιο, μια μέρα μετά την ταπεινωτική ήττα για τη συμφωνία για το Brexit.

Η κ. Μέι στην δήλωσή της μετά την αρνητική πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησής της είπε πως “ είμαι ευχαριστημένη που αυτή η Βουλή εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση απόψε. Δεν παίρνω αψήφιστα αυτήν την ευθύνη. Και η Κυβέρνησή μου θα συνεχίσει το έργο της για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη ευημερία, να εγγυηθούμε την ασφάλειά μας και να ενισχύσουμε την Ένωσή μας.

Και ναι, θα συνεχίσουμε επίσης να εργαζόμαστε προκειμένου να εκπληρώσουμε τη σοβαρή υπόσχεση που δώσαμε προς τους πολίτες αυτής της χώρας να υλοποιήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Συνεχίζοντας η κ. Μέι σημείωσε πως “πιστεύω ότι αυτό το καθήκον το μοιραζόμαστε με κάθε μέλος αυτού του Κοινοβουλίου. Και έχουμε την ευθύνη να βρούμε έναν τρόπο για να πάμε μπροστά προκειμένου να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη στήριξη του Σώματος. Προς αυτόν τον σκοπό, πρότεινα τη διεξαγωγή μιας σειράς συναντήσεων μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών και εκπροσώπων της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες. Και θα ήθελα να προσκαλέσω τους ηγέτες των κομμάτων του κοινοβουλίου να συναντηθούμε χωριστά και θα ήθελα να ξεκινήσω αυτές τις συναντήσεις απόψε”.

“Κύριε Πρόεδρε, η Κυβέρνηση προσεγγίζει αυτές τις συναντήσεις με εποικοδομητικό πνεύμα και προτρέπω και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Όμως, πρέπει να βρούμε λύσεις που είναι διαπραγματεύσιμες και να πετύχουμε επαρκή στήριξη από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Και, όπως έχω πει, θα επιστρέψουμε στη Βουλή τη Δευτέρα για να θέσουμε επί τάπητος μια τροποποιήσιμη πρόταση και να ανακοινώσουμε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά. Το Κοινοβούλιο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του σε αυτήν την κυβέρνηση. Είμαι σε πλήρη ετοιμότητα να εργαστώ με οποιοδήποτε μέλος αυτού του κοινοβουλίου για να υλοποιήσουμε το Brexit και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η Βουλή διατηρεί την εμπιστοσύνη των Βρετανών πολιτών», κατέληξε η κ.Μέι.

Ο εκπρόσωπος τύπου της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να αποκλείσει το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία για το Brexit.

Ερωτηθείς εάν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας «no deal» αποχώρησης, ο εκπρόσωπος τύπου απάντησε: «Όχι».

«Η πρωθυπουργός υπήρξε απόλυτα σαφής ότι οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε να αποχωρήσουμε με μια συμφωνία, αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την ετυμηγορία του βρετανικού λαού κι αυτή είναι να αποχωρήσουμε από την ΕΕ την 29η Μαρτίου φέτος».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις