Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μέι: Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών δείχνει πως οι πολίτες θέλουν να ολοκληρώσουμε το Brexit

Μέι: Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών δείχνει πως οι πολίτες θέλουν να ολοκληρώσουμε το Brexit

“Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στα τοπικά συμβούλια δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι θέλουν από τα δύο κυρίαρχα πολιτικά κόμματα να ολοκληρώσουν το Brexit”, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε ομιλία της σε συνέδριο των Συντηρητικών της Ουαλίας που πραγματοποιείται στο Χλαγκόχλεν, και χαρακτήρισε δύσκολες τις στιγμές που περνά το κόμμα.

Η Τερέζα Μέι ευχαρίστησε τους συμβούλους που χάνουν πλέον τις έδρες τους, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι αυτοί οι υπαίτιοι της ήττας τους, και ότι γνωρίζει από την δική της εμπειρία ως συμβούλου κατά το παρελθόν, το πόσο σκληρά έχουν εργαστεί.

«Είναι μία δύσκολη στιγμή για το κόμμα μας και τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών είναι ένα σύμπτωμα. Έχουμε το προνόμιο να κυβερνάμε την χώρα σε μία πολύ σημαντική στιγμή και έχουμε την ευθύνη να ολοκληρώσουμε κάτι πραγματικά ιστορικό. Αυτό που είναι σημαντικό και ιστορικό είναι σπάνια απλό και ξεκάθαρο. Αλλά νομίζω υπήρξε ένα απλό μήνυμα από τις χθεσινές εκλογές τόσο για εμάς όσο και για το Εργατικό κόμμα: προχωρήστε και ολοκληρώστε το Brexit» δήλωσε στην ομιλία της η πρωθυπουργός.

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία της, η Τερέζα Μέι αποδοκιμάσθηκε από κάποιον που βρισκόταν στο ακροατήριο και της φώναξε «γιατί δεν παραιτείσαι; Δεν σε θέλουμε». Και έτσι η Μέι άνοιξε την ομιλία της με μία απάντηση. «Είναι ωραίο που επιστρέφω και πάλι στην βόρεια Ουαλία. Εχω να πω από την εμπειρία μου στην βόρεια Ουαλία ότι όλοι όσοι συναντώ εδώ είναι πολύ φιλικοί» και κέρδισε κάποια χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις