Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ, 1.514 το τελευταίο 24ωρο

Πεντάγωνο - ΗΠΑ - κορονοϊός

Πόσο οξύμωρο μπορεί να ακούγεται πως ο απολογισμός των 1.514 θανάτων σε ένα 24ωρο μπορεί να φέρει μια «ανακούφιση». Έγινε στις ΗΠΑ όπου ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό μειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

1.514 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο αριθμός των θυμάτων καταγράφει μείωση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αφού το Σάββατο καταγράφηκαν 1.920 θάνατοι και την Παρασκευή 2.108.

Click4more Ο κορονοϊός συνεχίζει, ο πλανήτης “γονατίζει”! Πάνω από 113 χιλιάδες νεκροί και ακόμα… δεν φαίνεται “φως”

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με 22.020 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 και πάνω από 555.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η πολιτεία όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή είναι αυτή της Νέας Υόρκης, που αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας με 9.000 νεκρούς, 7.000 στην πόλη της Νέας Υόρκης, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

«Δεν βλέπουμε μεγάλη μείωση (των κρουσμάτων και των θυμάτων), πρόκειται απλώς για μια σταθεροποίηση», επισήμανε χθες, Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Click4more ΗΠΑ: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 20.000 και κάποιες εκκλησίες… λειτούργησαν κανονικά για το Πάσχα!

Η χώρα έχει παραλύσει εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Πρόκειται για μια ασθένεια «που δεν έχει ξαναδεί η χώρα μας, αλλά θα κερδίσουμε τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για το Πάσχα των καθολικών που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter.

κορονοϊός Τραμπ

Επανεκκίνηση της οικονομίας των Μάιο

Την ώρα που οι ΗΠΑ θρηνούν χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, την κυβέρνηση Τραμπ απασχολεί ιδιαίτερα (ιδίως ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου) το πότε θα ξεκινήσει ξανά η μηχανή της οικονονίας.

Η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να επανεκκινήσει σταδιακά από τον Μάιο, εκτίμησε ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, Άντονι Φάουτσι, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του, την ώρα που η πανδημία του νέου κορονοϊού φαίνεται ότι πλησιάζει στην κορύφωσή τις στις ΗΠΑ.

Στα τέλη Μαρτίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα του άρεσε να δει ένα μέρος των ΗΠΑ να βγαίνει από τη καραντίνα το Πάσχα.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει και αν τα δεδομένα μας επιτρέπουν να επανεκκινήσουμε προσεκτικά και με ασφάλεια», εξήγησε ο δρ. Φάουτσι μιλώντας στο CNN. «Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα συνεχιστούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο καθηγητής, που εκπροσωπεί την επιστημονική κοινότητα στην ομάδα εργασίας που συγκρότησε ο Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Click4more Ιερέας ψέλνει σε γειτονιές για να φέρει χαρά στους έγκλειστους πιστούς (pics)

Ο Φάουτσι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η επιδημία θα υποχωρήσει, ιδίως στη Νέα Υόρκη που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 9.000 θανάτους. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, στην εντατική και οι διασωληνώσεις όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν αλλά αρχίζουν να μειώνονται», εξήγησε λέγοντας ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος».

Η απόφαση να επιστρέψει η οικονομική δραστηριότητα της χώρας σε φυσιολογικούς ρυθμούς «δεν είναι σαν να ξανανάβουμε μια λάμπα», επέμεινε ο Φάουτσι, εξηγώντας ότι θα πρέπει να μελετηθούν διάφορες παράμετροι, ιδίως σε ό,τι αφορά τις διαφορές μεταξύ των μεγάλων αστικών κέντρων και της υπαίθρου. Έφερε ως παράδειγμα τη Νέα Υόρκη και το Άρκανσο, μια πολιτεία όπου δεν έχουν ληφθεί μέτρα καραντίνας ωστόσο οι νεκροί είναι μόνο 27. Τα μέτρα που θα αποφασιστούν επομένως «δεν θα είναι τα ίδια για όλον τον κόσμο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις