Κόσμος

Μεξικό: 60% περισσότερα τα πραγματικά κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό

Οι υγειονομικές αρχές στο Μεξικό ανακοίνωσαν άλλα 1.783 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 194 νέους θανάτους.

Οι αριθμοί αυτοί αυξάνουν σε 2.226.550 το σύνολο των μολύνσεων από τον κορονοϊό και σε 201.623 το σύνολο των θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού είναι πιθανόν κατά τουλάχιστον 60% υψηλότερος από τον επιβεβαιωμένο αριθμό, κάτι που σημαίνει ότι οι θάνατοι είναι ήδη πάνω από 300.000, σύμφωνα με νέα κυβερνητικά δεδομένα.

Τα ενημερωμένα δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα στο Μεξικό, όπως καταγράφονται σε πίνακα που δημοσίευσε στο ειδικό κυβερνητικό site για την πανδημία το υπουργείο Υγείας, δείχνουν πως ως τα τέλη της έκτης εβδομάδας του 2021, είχαν καταγραφεί 294.287 περιπτώσεις «σχετιζόμενες με την COVID-19» σε πιστοποιητικά θανάτου στη χώρα.

Αριθμοί που δεν έχουν καμία σχέση όσο ανακοινώνονταν

Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος κατά 61,4% από τον επίσημο απολογισμό των 182.301 νεκρών εξαιτίας της πανδημίας, που παρατίθεται συγκριτικά ως εκείνο το χρονικό σημείο στον ίδιο πίνακα.

Ο αριθμός αυτός δεν συμπίπτει με κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, αν κανείς ανατρέξει στα ημερήσια ενημερωτικά δελτία του υπουργείου Υγείας, ωστόσο από τα μέσα Φεβρουαρίου έχουν διαπιστωθεί πάνω από 25.000 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού. Ως χθες Κυριακή, ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ανερχόταν σε 201.623 νεκρούς.

Η μεξικανική κυβέρνηση επισημαίνει από πέρυσι ότι ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από τον επιβεβαιωμένο, ο οποίος είναι ο τρίτος βαρύτερος παγκοσμίως.

Το ότι στο Μεξικό των 126 εκατομμυρίων κατοίκων γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ σημαίνει ότι πολλά κρούσματα και πολλοί θάνατοι δεν επιβεβαιώνονται, αλλά μπορεί να καταγράφονται στα πιστοποιητικά θανάτων των ληξιαρχείων, όπως εξηγούν ειδικοί.

Ως την έκτη εβδομάδα του 2021, η πλεονάζουσα θνησιμότητα στο Μεξικό ανερχόταν σε 417.002 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η νέα εκτίμηση για τον αριθμό των επιπλέον θανάτων εξαιτίας της πανδημίας βασίστηκε σε αναζήτηση για τον όρο «COVID-19» στα πιστοποιητικά θανάτου, όπως εξήγησε το υπουργείο Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανακοίνωση ΥΠΕΞ Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: Ανοιχτά για τα πλοία των μη «εχθρικών» χωρών
Το Ιράν υπογραμμίζει ότι πλοία, εξοπλισμός ή δυνάμεις που ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ισραήλ - καθώς και οι συμμετέχοντες στην επίθεση - δεν θεωρούνται ότι διέρχονται με κανονικό ή μη εχθρικό τρόπο και θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τους νόμους του Ιράν
Χάρτης με τα Στενά του Ορμούζ
Αποκάλυψη ΝΥΤ: Οργή Νετανιάχου για το «φιάσκο» της Μοσάντ στο Ιράν – Το παρασκήνιο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής της Μοσάντ φέρεται να έπεισε τον Νετανιάχου πως στοχευμένες δολοφονίες Ιρανών αξιωματούχων θα οδηγούσαν σε μαζικές διαδηλώσεις που θα έφερναν την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος και εκείνος με τη σειρά του έπεισε τον Τραμπ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ