Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεξικό: Είχαν φτιάξει θρησκευτικά αγάλματα από… μεθαμφεταμίνη!

Μεξικό: Είχαν φτιάξει θρησκευτικά αγάλματα από… μεθαμφεταμίνη!
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Έναν τουλάχιστον πρωτότυπο τρόπο να περάσουν ναρκωτικά χωρίς να τους εντοπίσουν βρήκαν οι ναρκέμποροι στο Μεξικό. Έφτιαξαν θρησκευτικά αγάλματα από… μεθαμφεταμίνη!

Η ασφάλεια στο αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού δεν… πίστευε στα μάτια της (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο όταν μιλάμε για τρόπους διακίνησης ναρκωτικών στο Μεξικό) όταν βγήκαν τα δυο θρησκευτικά αγάλματα που ήταν φτιαγμένα από μεθαμφεταμίνη.

Τα αγάλματα, βάρους 31 και 18 κιλών, βρέθηκαν συσκευασμένα σε ξύλινα κασόνια. Εντοπίστηκαν από την ασφάλεια του αεροδρομίου, όπως ανακοίνωσε το γραφειο του γενικού εισαγγελέα, χάρη στην όσφρηση αστυνομικού σκύλου ειδικά εκπαιδευμένου για τον εντοπισμό ναρκωτικών.

Τα δύο αγάλματα είχαν φτιαχτεί με «μια ουσία που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της μεθαμφεταμίνης», σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μεθαμφεταμίνη, ναρκωτικό πολύ πιο ισχυρό από τις αμφεταμίνες, προκαλεί έντονη διέγερση, αλλά έχει μακροπρόθεσμα καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να τονώνεται η προθυμία των στρατιωτών να πάνε στη μάχη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις