Κόσμος

Μεξικό: Επτά απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε φορτηγό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι αρχές της πολιτείας Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό, καθώς εντόπισαν μέσα σε ένα φορτηγάκι τα πτώματα επτά ανθρώπων! Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα πτώματα ήταν απανθρακωμένα.

Το αυτοκίνητο που ήταν γεμάτο πτώματα είχε πινακίδες της γειτονικής πολιτείας Μιτσοακάν του Μεξικού, που πλήττεται από τη βία «του οργανωμένου εγκλήματος».

Αποικιακή πόλη στο βόρειο Μεξικό, η Γουαναχουάτο είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας και εκεί λειτουργεί μεταξύ άλλων διυλιστήριο.

Η πολιτεία Γουαναχουάτο, όπως και αρκετές άλλες, μαστίζεται από τη βία εξαιτίας της σύγκρουσης των καρτέλ Σάντα Ρόσα δε Λίμα και Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Οι δύο αντίπαλες συμμορίες διεκδικούν τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί κατά τους επίσημους αριθμούς πάνω από 340.000 ανθρωποκτονίες από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον λεγόμενο πόλεμο κατά των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό βίντεο με θραύσματα ρωσικού πυραύλου που πέφτουν σε πάρκο στην Ουκρανία - Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί και 17 τραυματίες
Στο Κίεβο, οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί, μερικά λεπτά αφού ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού, ενώ δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά 10 και 11 ετών
Ουκρανία
«Στα μαχαίρια» Τραμπ και New York Times: Καταγγελίες σε 4 δημοσιογράφους για το ρεπορτάζ σχετικά με την ασφάλεια του νέου Air Force One
Η κλήτευση έγινε έπειτα από δημοσίευση άρθρων από τους New York Times που ισχυρίζονταν ότι το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε ο Τραμπ, δώρο από το Κατάρ, δεν ήταν αρκετά ασφαλές
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο νέο Air Force One