Κόσμος

Μεξικό: Καταγγέλλει παρενόχληση διπλωματών από την αστυνομία στη Βολιβία

Η κυβέρνηση στο Μεξικό κατήγγειλε πως η Βολιβιανή αστυνομία παρεμπόδισε την έξοδο δύο Ισπανών διπλωματών, που χθες επισκέφθηκαν την πρεσβεία της στη Λα Πας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό ήταν ακόμη ένα επεισόδιο ανάμεσα στο Μεξικό και στη Βολιβία αναφορικά με τις καταγγελίες για παρακολούθηση των διπλωματικών εγκαταστάσεων του Μεξικού.

Σε ανακοίνωση του μεξικανικού ΥΠΕΞ η βολιβιανή αστυνομία σταμάτησε τα αυτοκίνητα δύο Ισπανών διπλωματών που επισκέπτονταν την κατοικία του Μεξικανού πρέσβη κατά την έξοδό τους και δεν τους επέτρεψαν να μετακινηθούν, ούτε να επιστρέψουν μέσα στον περίβολό της.

Το Μεξικό κατηγορεί τη Βολιβία για κατ’ επανάληψη παρενόχληση του διπλωματικού προσωπικού του μετά τη χορήγηση ασύλου , σε μεξικανικές διπλωματικές εγκαταστάσεις στη Λα Πας, σε εννέα πολιτικά πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων καταζητούνται από την κυβέρνηση.

H Βολιβιανή ΥΠΕΞ Κάρεν Λόνγκαριτς Ροδρίγες υποστήριξε πως οι Ισπανοί διπλωμάτες οδηγήθηκαν στην πρεσβευτική κατοικία από συνοδούς με κουκούλα, κάτι που κατά την ίδια δεν επιτρέπεται, και πως η αστυνομία σταμάτησε ακριβώς αυτούς τους κουκουλοφόρους. «Υπήρχε μία εμφανής απειλή στην ασφάλεια της Μεξικανικής αποστολής», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας πως θα συντάξει διαμαρτυρία προς την Ισπανία, την ΕΕ και τον ΟΗΕ.

Η μεξικανική ανακοίνωση δεν κάνει λόγο για κουκουλοφόρους συνοδούς, ενώ το Ισπανικό ΥΠΕΞ τόνισε πως πρόκειται να δρομολογήσει έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS