Κόσμος

Μεξικό: Νέα δολοφονία δημοσιογράφου – Το έκτο θύμα από την αρχή του χρόνου

Δεν έχουν τέλος οι δολοφονίες δημοσιογράφων στο Μεξικό ... Τελευταίο θύμα, το έκτο από την αρχή της σεζόν, η Νόρμα Σαράμπια.

Η εγκληματικότητα στο Μεξικό δεν λέει να πάρει τέλος. Μια δημοσιογράφος, η Νόρμα Σαράμπια, δολοφονήθηκε σε περιοχή του νοτιοανατολικού Μεξικού, εξέλιξη που αύξησε στους έξι τους λειτουργούς του Τύπου που έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη χώρα αυτή από την αρχή του 2019, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η Νόρμα Σαράμπια δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους που κινούνταν με μοτοσικλέτα, κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Ουιμανγκίγιο. Οι δράστες της δολοφονίας κατάφεραν να διαφύγουν.

Η Νόρμα Σαράμπια ήταν ανταποκρίτρια της Tabasco Hoy για 15 χρόνια και εργαζόταν εδώ και κάποια χρόνια για άλλα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Το Μεξικό είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 100 δημοσιογράφους να έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF).

Το 2018, τουλάχιστον δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε διάφορες μεξικανικές Πολιτείες. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι δολοφονίες εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης μένουν ατιμώρητες.

Τον Μάιο, ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στις ακτές του Μεξικού στην Καραϊβική. Το πτώμα του Φρανσίσκο Ρομέρο Δίας, που ήταν ενταγμένος στο κυβερνητικό πρόγραμμα προστασίας των δημοσιογράφων, βρέθηκε στο θέρετρο Πλάγια δελ Κάρμεν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1
Σοκάρει Έλληνας του Τέξας για τις φονικές πλημμύρες: «Μία συμμαθήτρια των παιδιών μου βρέθηκε πνιγμένη και μία άλλη αγνοείται» - Ξεπερνούν τους 68 οι νεκροί
Πάνω από 68 νεκροί, εκ των οποίων 21 παιδιά, ο νεότερος τραγικός απολογισμός από τις βιβλικές καταστροφές στο Τέξας - 24 παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Τέξας
11