Κόσμος

Μεξικό: Θωρακίζονται για τον κυκλώνα Γκέις – Άνεμοι ταχύτητας 205 χλμ!

Ο κυκλώνας Γκρέις έφτασε στο Μεξικό και οι κάτοικοι των παράλιων περιοχών προετοιμάζονται για να θωρακίζουν τις περιουσίες τους.

Ο κυκλώνας Γκρέις, ο οποίος έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας “μείζων κυκλώνας” κατηγορίας 3, έφτασε το πρωί του Σαββάτου (21.08.2021) στην ανατολική ακτή του Μεξικού, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 205 χιλιομέτρων την ώρα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC).

Ο κυκλώνας έφτασε στην βόρεια ακτή της πολιτείας Βερακρούς, κοντά στον δήμο Τεκολούτλα στις 09:00 ώρα Ελλάδος και η περιοχή βρίσκεται σε συναγερμό για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

“Ο Γκρέις έγινε γρήγορα μείζων κυκλώνας”, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το NHC, περνώντας στην κατηγορία 3.

Ένας κυκλώνας κατηγορίας 3 μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε παραλιακά σπίτια και κτίρια, να ρίξει δέντρα και πινακίδες και να προκαλέσει πλημμύρες στις παράκτιες ζώνες, διευκρίνισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μεξικανική Επιτροπή Υδάτων.

mexico hurricane

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κυκλώνας αναμένεται αφότου έφτασε στην ακτή να αρχίσει να χάνει την δύναμή του, ιδιαίτερα όταν φτάσει σε οροσειρές. Ωστόσο η πολιτεία Βερακρούς έχει πολλούς ποταμούς, γεγονός το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για πλημμύρες.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κάλεσε τους πολίτες σε πέντε πολιτείες να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Χιλιάδες μέλη των δυνάμεων πολιτικής προστασίας, του υπουργείου Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και η κρατική υπηρεσία Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρικού Ρεύματος (CFE) έχουν προετοιμαστεί, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.

“Ζητώ από τους ανθρώπους των περιοχών Βερακρούς, Πουέμπλα, Σαν Λουίς Ποτοσί, Ταμαουλίπας και Ιντάλγο να αναζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές σε μεγαλύτερο υψόμετρο μαζί με τους συγγενείς τους και σε καταφύγια που έχουν δημιουργηθεί”, τόνισε ο Ομπραδόρ στο μήνυμά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο πιλότος του αμερικανικού F-15 που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν – Συνετρίβη και δεύτερο μαχητικό
Νωρίτερα, o Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει στο NBC News ότι η κατάρριψη δεν πρόκειται να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ
Διασώθηκε ο ένας εκ των πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους F-15 των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε στο Ιράν
Περιφερειακός κυβερνήτης στο νοτιοδυτικό Ιράν εξέδωσε δημόσια έκκληση προς τους ντόπιους Ιρανούς να βρουν τους Αμερικανούς πιλότους του αεροσκάφους, ενώ υποσχέθηκε και αμοιβή
Αεροσκάφος
7