Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μελάνια Τραμπ: Το μπουφάν της οργής και η εξήγηση

Μελάνια Τραμπ: Το μπουφάν της οργής και η εξήγηση

Πως ένα μπουφάν που κοστίζει 39 δολάρια μπορεί να προκαλέσει τέτοιο σάλο και οργή; Όταν το φορά η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ στο ταξίδι “έκπληξη” για να δει τα παιδιά που ο άνδρας της χωρίζει από τους μετανάστες γονείς τους και έχει αυτό το μήνυμα, μπορεί και… παραμπορεί.

Όλοι εξεπλάγησαν όταν έγινε γνωστό πως η Μελάνια Τραμπ αποφάσισε να ταξιδέψει μόνη έως το Τέξας. Ήθελε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να δει που κρατούνται και πως περνούν τα παιδιά που η αμερικανική κυβέρνηση, δηλαδή ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλαδή ο άνδρας της, χωρίζουν από τους γονείς τους, όταν αυτοί περνούν παράνομα τα σύνορα προς τις ΗΠΑ.

Η επιθυμία του Λευκού Οίκου ήταν να… βελτιώσει το προφίλ του. Η Μελάνια είναι (ή ήταν μέχρι χθες) το ισχυρό χαρτί του Ντόναλντ Τραμπ. Όλα ανατράπηκαν εξαιτίας ενός χακί μπουφάν. Αξίας, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μόλις 39 δολαρίων. Ενός χακί μπουφάν, που στην πλάτη με άσπρα γράμματα έγραφε: «Πραγματικά δεν με νοιάζει, εσένα;».

Μελάνια Τραμπ

Η Μελάνια Τραμπ στο Τέξας

Όταν έφτασε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στο Τέξας είχε πια βγάλει το μπουφάν της. Αλλά το… “κακό” είχε γίνει. Τα social media είχαν πάρει φωτιά. Το ίδιο και τα ρεπορτάζ. Και κάπως έτσι, όλοι άρχισαν να μιλούν για το μπουφάν της και όχι για την επίσκεψη.

Μια επίσκεψη μάλλον προσχηματική. Γιατί η Μελάνια Τραμπ, μητέρα και η ίδια, που είχε πριν μέρες εναντιωθεί στην πολιτική της κυβέρνησης του… άνδρα της, δεν πήγε εκεί όπου χωρίζονται τα παιδιά από τους γονείς. Δεν πήγε στην πόλη από τις σκηνές που έχουν στηθεί στα σύνορα με το Μεξικό. Εκεί όπου εντοπίστηκε ο κοριτσάκι με τη ροζ μπλούζα να κλαίει γιατί πήραν μακριά του τη μαμά του. Το κοριτσάκι που έγινε έμπνευση για το επικό εξώφυλλο του TIME.

Η Μελάνια Τραμπ πήγε στην ασφάλεια ενός κέντρου όπου φιλοξενούνται παιδιά στην πόλη ΜακΑλλεν στο Τέξας. Πήγε για να μιλήσει με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί. Να τους ευχαριστήσει. Και φυσικά, να δείξουν οι κάμερες τα ωραία δωμάτια όπου μένουν τα παιδιά.

Ο Ντόναλντ και το μπουφάν

Αλλά είπαμε, το μπουφάν και όσα έγραφε “έσβησαν” τα πάντα. Πολλοί αναρωτήθηκαν πως μια μητέρα ξεκινάει να πάει να δει παιδιά που χωρίστηκαν από τις δικές τους και αυτό που φοράει γράφει: «δεν με νοιάζει». Την εξήγηση ανέλαβε να δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Μέσω twitter φυσικά.

«Το “πραγματικά δεν με νοιάζει, εσένα” που ήταν γραμμένο στην πλάτη του μπουφάν της Μελάνια, αναφέρεται στα μέσα που μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Η Μελάνια έμαθε πόσο ανειλικρινείς είναι και πραγματικά δεν την ενδιαφέρει πια», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά ουδείς πίστεψε πως το μήνυμα που ήθελε να περάσει η Πρώτη Κυρία ήταν αυτό.

Ίσως να ήταν μια έμμεση απάντηση στην εξοργιστική δήλωση του Πίτερ Φόντα. Ο γνωστός ηθοποιός είχε tweet-αρει πριν μερικά 24ωρα πως ο Μπάρον Τραμπ, γιος του Ντόναλντ και της Μελάνια, θα έπρεπε να παρθεί με τη βία από την αγκαλιά της μητέρας του και να κλειστεί σε ένα κλουβί γεμάτο παιδόφιλους!

Φυσικά το tweet προκάλεσε οργή και ο δυο φορές υποψήφιος για Όσκαρ όχι μόνο το κατέβασε αλλά ζήτησε και συγγνώμη. Αλλά με μια συγγνώμη δεν διαγράφεται αυτό.

Ίσως, λοιπόν, αυτός να ήταν ο λόγος που φόρεσε το συγκεκριμένο μπουφάν η Μελάνια Τραμπ. Όπως και να έχει, με λόγο ή χωρίς, η επιλογή ήταν ατυχής. Δεδομένου πως (υποτίθεται) η επίσκεψη της Μελάνια Τραμπ στο Τέξας είχε να κάνει με το δράμα παιδιών.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις