Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μελάνια Τραμπ: Υποσχέσεις και αποκαλύψεις μετά τη συνάντηση με τον Πάπα

Μελάνια Τραμπ: Υποσχέσεις και αποκαλύψεις μετά τη συνάντηση με τον Πάπα

Με την παρουσία της, η Μελάνια Τραμπ κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στην πρόσφατη περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ (την πρώτη της θητείας του) σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη. Κατά την παρουσία του πρώτου ζεύγους των ΗΠΑ στο Βατικανό, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να τα πει με… “δικούς” της ανθρώπους.

Όπου “δικούς” της, όχι συγγενείς της αλλά συμπατριώτες της Σλοβένους, που ζήτησαν και την είδαν κατά την παραμονή της στην αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη. Η Μελάνια Τραμπ συναντήθηκε με Σλοβένους αξιωματούχους, στους οποίους όχι μόνο υποσχέθηκε πως θα επισκεφτεί την πατρίδα της με την πρώτη ευκαιρία αλλά έκανε και αποκαλύψεις για τη συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο πρεσβευτής της Σλοβενίας στο Βατικανό, Τόμαζ Κουμστέλι και ο Σλοβένος καρδινάλιος, Φρανς Ρόντε, όπως μεταδίδουν τα σλοβενικά ΜΜΕ, συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη με τη Μελάνια Τραμπ στην Αμερικανική πρεσβεία. Τη συνάντηση επιβεβαίωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, Radio Vaticana ο καρδινάλιος Ρόντε, πρώην αρχιεπίσκοπος Λιουμπλιάνας.

«Από τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο η Μελάνια Τραμπ μετέφερε πολύ όμορφες εντυπώσεις. Είπε ότι ο Άγιος Πατέρας ήταν πολύ χαλαρός» δήλωσε ο καρδινάλιος Ρόντε. «Είναι πολύ ενδιαφέρον», είπε ο Σλοβένος καρδινάλιος, «ότι η Μελάνια Τραμπ έφερε το δικό της ροζάριο και ζήτησε από τον Πάπα να το ευλογήσει».

Ο καρδινάλιος Ρόντε υποστήριξε ότι η σλοβενικής καταγωγής πρώτη κυρία των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι συνειδητοποιεί τις υποχρεώσεις της και προσπαθεί να βοηθήσει τον σύζυγό της, αλλά εξακολουθεί «πρωτίστως» να είναι μητέρα.

Απαντώντας σε ερώτηση του καρδινάλιου Ρόντε, η Μελάνια Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο γιος της Μπάρον Τραμπ μιλά σλοβενικά και ότι στη σλοβενική γλώσσα επικοινωνεί με τους γονείς της, τον παππού του Βίκτορ και τη γιαγιά του Αμάλιγια, που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη από την κωμόπολη Σέβνιτσα της Σλοβενίας.

Ο πρέσβης της Σλοβενίας στο Βατικανό, Τόμαζ Κουμστέλι σε συνέντευξή του στο σλοβενικό τηλεοπτικό σταθμό RTV είπε ότι στη διάρκεια της συνάντησης προσκάλεσε εκ νέου την Μελάνια Τραμπ στη γενέτειρά της και εκείνη υποσχέθηκε να το κάνει όταν βρει χρόνο, πιθανώς κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής περιοδείας του Ντόλαντ Τραμπ στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε