Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεράλ Ακσενέρ κατά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έρχεται σφαλιάρα στις εκλογές

Μεράλ Ακσενέρ κατά Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έρχεται σφαλιάρα στις εκλογές
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η κατάρρευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία της Τουρκίας φέρνει την αντίδραση της αντιπολίτευσης με τη Μεράλ Ασκενέρ να προβλέπει βαριά ήττα ή «σφαλιάρα» – όπως την αποκάλεσε σαρκαστικά – στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας και της Σμύρνης, μαζί με τη Μεράλ Ακσενέρ, έχουν συσπειρωθεί εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και σε μεγάλο μέρος του λαού της χώρας.

«Αυτός ο λαός έχει τιμωρήσει, με κάθε τρόπο, όσους έχουν πειράξει τη βούλησή του. Μην το κάνετε αυτό. Προσπαθώντας να στήσετε παγίδες σε κάποιους, μην ετοιμάζετε τη σφαλιάρα που θα έρθει στις εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ακσενέρ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση και σε ερώτηση για τον ποιον θα προτιμούσαν οι πολίτες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει 36,6% έναντι 48,7% του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τούρκοι αναλυτές όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ εκτιμούν πως μια τέτοια διαφορά δύσκολα κλείνει ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο Ερντογάν κατατροπώνεται και από τον Μασούντ Γιαβάς που συγκεντρώνει 54,4% έναντι 32,9% του Τούρκου προέδρου.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις