Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μερική έκλειψη ηλίου: Το εντυπωσιακό φαινόμενο από διάφορες γωνιές του πλανήτη

Μερική έκλειψη ηλίου: Το εντυπωσιακό φαινόμενο από διάφορες γωνιές του πλανήτη
Φωτογραφία Reuters

Οι εικόνες της μερικής έκλειψης ηλίου που συνέβη σήμερα (25.10.2022) το μεσημέρι είναι άκρως εντυπωσιακές και οι άνθρωποι από όλες τις γωνιές του πλανήτη, όπου τουλάχιστον είχε μέρα, μαζεύτηκαν σε πλατείες με τηλεσκόπια και ειδικά γυαλιά για να δουν με τα μάτια τους το μοναδικό αυτό φαινόμενο.

Η επόμενη ορατή μερική έκλειψη ηλίου στην Ελλάδα θα συμβεί μετά από 5 χρόνια, το 2027, για αυτό δεκάδες έσπευσαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου βρίσκεται στο Θησείο, αλλά και στο αντίστοιχο της Πεντέλης για να την παρακολουθήσουν με ασφάλεια.

Όμως, η μερική έκλειψη ηλίου δεν ήταν ορατή μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτο, Παλαιστίνη, Λίβανο και Ρωσία, με τις εικόνες από τον φακό του Reuters να είναι εντυπωσιακές ενώ παράλληλα αποτυπώνουν και την επιθυμία του κόσμου να κάνει τη βόλτα του και τον ενθουσιασμό του να δει το φαινόμενο.

Η μερική έκλειψη ηλίου όπως την είδαν άνθρωποι…:

Στην Τουρκία

Ντιγιάρμπακιρ
Κωνσταντινούπολη
Άγκυρα
Κωνσταντινούπολη
Ντιγιάρμπακιρ
Ντιγιάρμπακιρ

Στην Αίγυπτο

Στο Βατικανό

Στη Ρωσία

Στην Παλαιστίνη

Στο Κατμαντού του Νεπάλ

Στο Ντουμπάι

Στη Βαγδάτη

Στη Δαμασκό

Στο Ιράκ

Για τους φαν της Marvel, οι εικόνες θυμίζουν κάτι από… Moon Knight. Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσει στις 7 Νοεμβρίου μια ολική σεληνιακή έκλειψη, η οποία και θα είναι η τελευταία γενικά έκλειψη του 2022.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις