Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μέριλαντ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον μακελάρη [pics, vid]

Μέριλαντ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον μακελάρη [pics, vid]
φωτογραφία Reuters

Για πέντε ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης κατηγορήθηκε σήμερα ο 38χρονος Τζάροντ Ράμος, για το μακελειό στα γραφεία της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Ο δράστης μίας από τις φονικότερες επιθέσεις που έχουν γίνει ποτέ εναντίον δημοσιογράφων στην αμερικανική ιστορία, εισέβαλε την Πέμπτη το βράδυ ώρα Ελλάδος στον όμιλο της εφημερίδας Capital Gazette και άρχισε να πυροβολεί πίσω από μια γιάλινη πόρτα.

Μετά αναζήτησε πιθανά θύματα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως αυτούς που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα σύνταξης, σύμφωνα με την αστυνομία και έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Θύματα του 38χρονου είναι οι Ρομπ Χιάζεν (59 ετών), Γουέντι Γουίντερς (65 ετών), Ρεμπέκα Σμιθ (34 ετών), Τζέραλντ Φίσμαν (61 ετών) και Τζον Μακναμάρα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Αν Αραντελ, Ουίλιαμ Κραμπφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όλοι ήταν δημοσιογράφοι εκτός της Σμιθ, η οποία ήταν βοηθός πωλήσεων, διευκρίνισε.

Τα θύματα της αιματηρής επίθεσης – Φωτογραφία fox2detroit.com

Η εφημερίδα της Αννάπολις The Capital, η οποία ανήκει στον όμιλο Gazette, κυκλοφόρησε σήμερα με τις φωτογραφίες των θυμάτων και τον τίτλο: 5 νεκροί από πυρά στην The Capital, στο πρωτοσέλιδό της.

Η τραγωδία αυτή που βύθισε στο πένθος τη μικρή, συνήθως ήσυχη πόλη της Αννάπολις η οποία βρίσκεται περίπου μία ώρα δρόμο με το αυτοκίνητο από την Ουάσινγκτον, ήταν μια στοχευμένη επίθεση εναντίον της Κάπιταλ Γκαζέτ, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μπιλ Κραμπφ, προσθέτοντας πως η εφημερίδα είχε δεχθεί απειλές μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Μέριλαντ: Ο μακελάρης είχε προηγούμενα με δημοσιογράφους

Φωτογραφία Reuters

Το 2012, ο Τζάροντ Ράμος είχε κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Έρικ Χάρτλι, τότε δημοσιογράφου της Κάπιταλ Γκαζέτ, και του Τόμας Μάρκαρτ, τότε διευθυντή της εφημερίδας. Το 2015, η δικαιοσύνη δικαίωσε την εφημερίδα και τον πρώην συνεργάτη της.

Σύμφωνα με νομικό έγγραφο, η εφημερίδα υποστήριζε σε άρθρο ότι ο Ράμος είχε παρενοχλήσει μια γυναίκα στο Facebook και ότι είχε δηλώσει ένοχος για εγκληματική παρενόχληση.

Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι το περιεχόμενο του άρθρου ήταν ακριβές και στηριζόταν στα δημόσια αρχεία, ενώ το 2015 δευτεροβάθμιο δικαστήριο επικύρωσε την πρωτοβάθμια απόφαση, απορρίπτοντας την μήνυση του Ράμος.

Ο Φιλ Ντέιβις, αστυνομικός ρεπόρτερ της Capital Gazette, περιέγραψε ότι κρυβόταν κάτω από το γραφείο του μαζί με άλλους εργαζόμενους στην εφημερίδα έως ότου ο δράστης σταμάτησε να πυροβολεί, γράφει η εφημερίδα στον ιστότοπό της.

Το newsroom έμοιαζε με πολεμική ζώνη, δήλωσε στην Baltimore Sun.

Η Capital Gazette έχει διάφορες εφημερίδες και εκτός του γραφείου της Αννάπολις. Σε αυτές περιλαμβάνεται μια από τις πιο παλιές εφημερίδες των ΗΠΑ, η The Gazette, η οποία χρονολογείται από το 1727.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Telegraph, Daily Mail

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις