Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Μέρκελ: Δεν υπάρχει κίνδυνος από όσους απελαύνει η Τουρκία προς την Γερμανία

Ερντογάν - Μέρκελ

Για την βούληση και την ικανότητα των γερμανικών αρχών να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος από ισλαμιστές και φερόμενους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» διαβεβαίωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη την απέλαση τριών ατόμων με γερμανική υπηκοότητα από την Τουρκία στην Γερμανία τις τελευταίες ημέρες.

«Θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ισχύει για όσους ζουν στην Γερμανία. Εφόσον υπάρξει απειλή για την ασφάλεια, θα αξιοποιηθεί ο κανονικός μηχανισμός», δήλωσε η κυρία Μέρκελ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία συνέλαβε τον άνδρα που απέλασε χθες η Τουρκία στην Γερμανία μαζί με την εξαμελή οικογένειά του, με την κατηγορία της συμμετοχής στο «Ισλαμικό Κράτος». Επιπλέον χθες στην Φρανκφούρτη έφθασαν ακόμη δύο γυναίκες που απελάθηκαν από την Τουρκία, οι οποίες συνοδεύονταν από άνδρες της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Γερμανίας. Η μία συνελήφθη αμέσως μετά την προσγείωσή της.

Την περασμένη Δευτέρα ένας ακόμη Γερμανός, ύποπτος για συμμετοχή στο «Ισλαμικό Κράτος» έφθασε στο Βερολίνο από την Τουρκία και συνελήφθη αμέσως μετά την προσγείωσή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις