Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέσα στο δείπνο Ομπάμα – Μέρκελ: All that… jazz [vid]

Μέσα στο δείπνο Ομπάμα – Μέρκελ: All that… jazz [vid]

Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη σε εκείνον. Ήταν άλλωστε η τελευταία φορά που θα έχει η Άνγκελα Μέρκελ την ευκαιρία να παραθέσει επίσημο δείπνο στον Μπαράκ Ομπάμα με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ. Και μάλλον δεν είναι διατεθειμένη να κάνει το ίδιο για τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Και γι’ αυτό η καγκελάριος της Γερμανίας έβαλε (ή μάλλον έβαλε τους άλλους) τα δυνατά της για να ικανοποιήσει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Τόσα καλά λόγια έχει πει τις τελευταίες ώρες ο Μπαράκ Ομπάμα για εκείνη άλλωστε. (Ίσως περισσότερα απ’ όσα έχει πει κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της προεδρικής του θητείας…).

Και για να κάνει τον Ομπάμα να περάσει όσο καλύτερα γίνεται, κάλεσε στο επίσημο δείπνο τον διεθνούς φήμης τρομπετίστα Till Brönner. Ο οποίος προσέφερε στον Αμερικανό πρόεδρο στιγμές τζαζ. Και από το ύφος του, όπως φαίνεται στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από τον λογαριασμό της καγκελαρίας στο instagram, ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε πολύ ωραία…

 

A video posted by Angela Merkel (@bundeskanzlerin) on

Μια φωτογραφία μέσα από το δείπνο ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram και ο ίδιος ο τρομπετίστας…

 

A photo posted by @tillbroenner on

Το μενού του δείπνου περιείχε παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα, όπως ψητό χοιρινό, κότσι χοιρινού και λουκάνικα Νυρεμβέργης, τα οποία συνοδεύτηκαν φυσικά με μπύρα και γερμανικό κρασί. Παραδοσιακή μηλόπιτα (Apfelstrudel) σερβιρίστηκε για επιδόρπιο.

Στο δείπνο παρακάθισαν προσωπικότητες, οι οποίες συνέβαλαν ιδιαίτερα στις διατλαντικές σχέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας Νρτάνιελ Μπάρενμπόϊμ και προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ και μεγάλη δόξα του γερμανικού ποδοσφαίρου Γιούργκεν Κλίνσμαν, ενώ από αμερικανικής πλευράς η σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για θέματα ασφάλειας Σούζαν Ράις και ο Αμερικανός πρέσβης στο Βερολίνο Τζον Εμερσον.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε